Effektiv sportsmassasje før Birken

Massasjebehandling - Kropp og Helseklinikken

Det nærmer seg Birkebeinerrennet!

For en ivrig Birken-løper er det ikke mange ukene igjen å trene. Skiturene med familien er byttet ut med litt lengre og hardere økter. Kanskje lugger det litt i legger, lår og setemuskulatur? Som en ivrig mosjonist så tenker du «det går nok over».

For å sitere den kjente tv-karakteren Christian Kopperud: «DET ER DET DUMMESTE DU KAN GJØRE!» Bør du satse på at det går over av seg selv? Så klart, det KAN gå over, men veldig ofte så blir det sittende igjen noe i muskulaturen som ødelegger for effektiv trening videre.

Sportsmassasje så tidlig som mulig kan gjøre underverker for kroppen. Ikke la en liten detalj vokse seg større over tid og dermed kunne skape unødvendige plager eller frustrasjon i forberedelsene.

En effektiv sportsmassasje kan sammenlignes med en hard treningsøkt. Har du jevnlige hardøkter, så tåler du godt en slik «hardøkt» for kroppen. Du vet at du ikke bør ha din første hardøkt rett før Birken. Akkurat slik er det med sportsmassasje også. Har du jevnlig sportsmassasje, så tåler du belastningen godt. Vi vil derimot fraråde å ta en dyptgående sportsmassasje for første gang, den samme uken som Birken. Dette vil bare føre til gele-bein som blir fort kan virke slitne. 

Det er nemlig slik at sportsmassasje tett opp til konkurranse noen ganger kan ødelegge mer enn den vil hjelpe. Da særlig hvis du ikke er vant til massasje fra før. Om du er vant til sportsmassasje fra før, kan du imidlertid trygt ha massasje inntil 48 timer før konkurranser med gode resultater.

Mitt råd som massør er at hvis du ønsker sportsmassasje før Birken, så begynn med det nå! Bestill gjerne en behandlingstime ved å ta kontakt med oss, så vil terapeuten kunne sette opp et fornuftig behandlingsforløp sammen med deg med tanke på kroppens tilstand og din treningsintensitet.

Hvis du ønsker flere tips og råd om trening før Birken, så vil jeg anbefale deg å lese Atle sin artikkel.

Lykke til!

Beste hilsener fra Thomas
Massør/Sportsmassør

Thomas Nielsen

Thomas Nielsen

Thomas Onsrud Nielsen har jobbet hos Kropp og Helseklinikken AS siden 2016, er utdannet Massør ved Axelsons Body Work School og medlem i bransjeorganisasjonen Norges Massasje Forbund. Med mye fokus på idrettsmassasje er Thomas spesielt opptatt av behandling som er skadeforebyggende og prestasjonsforbedrende. På fritiden er han med som hjelpeinstruktør og styremedlem i Gjøvik fekteklubb. Thomas mener at en aktivitet skal være lystbetont. Ellers kan dørstokkmila bli altfor lang.

Vil du dele artikkelen videre?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Relevante artikler