4 tips for mindre førjulsstress

Førjulsstresset julenisse

Nå er vi på vei inn i førjulstiden, og for mange gir det litt høye skuldre med tanke på alt som skal fikses og ordnes. I en allerede travel hverdag, skjer det mye mer i tiden frem mot Jul enn vanlig. Det er meningen at Julen skal være koselig og ikke gjenstand for mer stress.

I vår jobbhverdag ser vi at mange dessverre sliter med stress, begrenset pust, høye skuldre og vanskeligheter med å være “tilstede”. Disse faktorene henger også gjerne sammen.

Her er våre tips for mindre førjulsstress

Med litt bevisstgjøring i hverdagen kan du med noen enkle grep redusere stressnivået selv:

1. Ta 4 dype åndedrag hvor du fyller hele lungene med luft og puster rolig ut igjen. Gjør dette noen ganger i løpet av dagen. Det senker puls, blodtrykk og stresshormoner.

2. Registrer om du biter tennene sammen og presser tungen opp i ganen. Hvis du gjør dette, prøv å slappe av i kjeven og la tunga hvile mer midt i munnen.

3. Gå litt saktere når du skal fra A til B. Du sparer kanskje 3 sekunder på å gå så fort du kan. Gå litt roligere og repetér punkt 1.

4. Sist, men ikke minst: Vær tilstede der du er! Registrer det som skjer rundt deg tenk på én ting du er takknemlig for hver dag.

Nyt førjulstiden med lave skuldre!

Hilsen fra Yvonne, Camilla,Thomas, Kjersti, Atle, Magdalena og Beate

Beate Aarstad Engelund

Beate Aarstad Engelund

Beate er daglig leder av Kropp og Helseklinikken AS og Massasjeterapeut NMF, utdannet ved Axelsons Body work school i 2003. Hun har videre utdannelse i medisin grunnfag og kurs innen kinesiotape, IMS (nålebehandling), Anatomy Trains og Natural Movement terapeut. En tidligere eliteseriespiller i håndball med 65 U-landslagskamper for Norge, som er lidenskapelig opptatt av kosthold, fysisk aktivitet og å hjelpe lokalbefolkningen til å oppnå bedre helse. Beate har ikke glemt håndballen helt og har tatt trener 1 kurs for å kunne engasjere seg i barnehåndballen i Gjøvik HK. Ta gjerne en kikk på artiklene Beate har skrevet, hvilke behandlinger hun tilbyr og oversikten over ledige timer.

Vil du dele artikkelen videre?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Motta vårt GRATIS Nyhetsbrev

Vi gir deg inspirasjon, motivasjon og veiledning til bedre helse!

Relevante artikler

Call Now ButtonRing oss Rull til toppen