Hva er Kinesiotape?

Bilde av skulder med kinesiotape

Som et ledd i å ta i bruk nye behandlingsformer her hos Kropp og Helseklinikken på Gjøvik, så har Camilla, Yvonne og Beate tatt kurs i kinesiotape. Vi bruker dette som et ekstra verktøy i behandlingen der det er nødvendig. Ja, du har sikkert sett idrettsutøvere som bruker denne fargerike tapen.

Hva er Kinesiotape?

Vi får ofte spørsmål om hva er kinesiotape? Kinesiotaping er en rehabiliterende tapeteknikk som påvirker muskulatur og gir stabilitet til ledd. Det kan være et viktig supplement i vår behandling og benyttes på blant annet rygg, nakke, skulder, håndledd, kne, legg og ankel. Det finnes ingen bivirkninger.

Visste du at ved å tilpasse hvordan vi taper så kan vi både styrke og hemme en muskel?

Hva er formålet med kinesiotape?​

Kinesiotapen skal løfte huden omkring det appliserte området, gi bedre plass og redusere trykket. Det kan redusere inflammasjon, øke blodgjennomstrømming og redusere ødem. Tapen kan også ha god smertereduserende effekt.

Vi bruker også tapeteknikker med formål å styrke eller hemme en muskel. Eks. ved muskelavriving (partiell ruptur) eller ved problemer med muskelspenninger. Kinesiotape kan brukes til å øke signalene om leddets posisjon og bevegelse, samt forbedre reaksjonsevnen ved ugunstige ytterstillinger. Dette ved for eksempel overtråkk av ankel.

Hvor lenge kan tapen sitte på?

Tapen er latexfri og kan være på kroppen i flere dager. Kinesiotape tåler vann og egner seg så vel for barn som eldre, aktive idrettsutøvere og «xmannen i gata». Generelt så merker man knapt at man har den på kroppen.

Relaterte spørsmål

Finnes det kurs om bruken av kinesiotape? 
– AlfaCare tilbyr kurs. Se mer informasjon om kurset vi tok hos dem her! 

Hvor får man kjøpt selve tapen? 
– De fleste apotek fører kinesiotape

Har du spørsmål om bruken av kinesiotape?

Er du nysgjerrig på om dette kan være noe for deg å prøve? Ta kontakt med oss for ytterligere informasjon om kinesiotaping eller for å bestille time. Vi er her for å hjelpe deg!

Beate Aarstad Engelund

Beate Aarstad Engelund

Beate er daglig leder av Kropp og Helseklinikken AS og Massasjeterapeut NMF, utdannet ved Axelsons Body work school i 2003. Hun har videre utdannelse i medisin grunnfag og kurs innen kinesiotape, IMS (nålebehandling), Anatomy Trains og Natural Movement terapeut. En tidligere eliteseriespiller i håndball med 65 U-landslagskamper for Norge, som er lidenskapelig opptatt av kosthold, fysisk aktivitet og å hjelpe lokalbefolkningen til å oppnå bedre helse. Beate har ikke glemt håndballen helt og har tatt trener 1 kurs for å kunne engasjere seg i barnehåndballen i Gjøvik HK. Ta gjerne en kikk på artiklene Beate har skrevet, hvilke behandlinger hun tilbyr og oversikten over ledige timer.

Vil du dele artikkelen videre?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Relevante artikler