Fordeler med bedriftsmassasje

Kropp og Helseklinikken, Gjøvik - Muskelterapi og bedriftsmassasje

Høyt sykefravær er en av de største økonomiske utfordringene for næringslivet. Muskel og skjelettplager er den mest vanlige årsaken til sykefravær og dette koster bedriftene store summer hvert år. Noen fordeler med massasje på jobben (bedriftsmassasje):

  • Kan være en god metode å forebygge muskelspenninger og lidelser for den ansatte
  • Passer for de fleste og er veldig tidsbesparende
  • Bidrar gjerne til økt trivsel, motivasjon og produksjon
  • Fanger opp potensielle kroniske skader og problemer på et tidlig stadium

Det lønner seg å ta vare på de ansatte

I vårt møte med bedriftene er det mange som ønsker hjelp til å sette igang forebyggende og behandlende tiltak. Noen ser dessverre på disse tiltakene som en utgiftspost i inneværende budsjettår og har ikke regnet på den positive effekten over tid.

En sykefraværsdag koster flere tusen kroner. Når ansatte har fått så store plager at de ikke klarer å gjennomføre jobben sin, er det sjelden nok med én dag borte fra jobb.

Et konkret eksempel fra vår hverdag:

Under en presentasjon ute på en bedrift med ca. 100 ansatte ga ledelsen uttrykk for at de hadde 2-3 ansatte som hadde muskel og skjelettplager. Vi snakket med en del av de ansatte og de tegnet et helt annet bilde. Mange sier ikke ifra at de har problemer med muskel og skjelettplager før det har gått så langt at de ikke klarer å gjøre jobben sin. En del møter også lange ventelister for å komme inn til behandling og undersøkelser.

For en brøkdel av hva det koster å ha ansatte sykemeldt, er det en meget god investering å tenke forebygging.

Vi er distriktets ledende tverrfaglige helseklinikk

Vi har et tverrfaglig team bestående av tre massasjeterapeuter, naprapat, osteopat, psykomotorisk fysioterapeut og massør under ett tak. Alle disse har spisskompetanse innenfor sine fagfelt og sammen med ledelsen og ansatte kan vi sette igang mange ulike tiltak for å redusere sykefravær, øke trivsel og effektivitet på arbeidsplassen.

Behandling på jobben

Et veldig populært tiltak er at vi reiser ut til bedrifter og behandler de ansatte der de jobber. Både den ansatte og bedriften sparer dermed tid. Vi kombinerer ulike fagområder for å finne de beste løsningene, og behandler både akutte og kroniske plager og gir forebyggende behandling. Vi veileder og motiverer de ansatte til en mer aktiv hverdag, gir treningsøvelser og korrigerer arbeidsstillinger. Vi tilbyr også kostholdsforedrag, individuell ernæringsveileding og aktive pauser med personlig trener på jobb.

Lang og bred klinisk erfaring

Kropp og Helseklinikken har siden 2003 opparbeidet seg lang og bred klinisk erfaring med behandling ute på bedrifter. Vi kan bistå bedrifter på flere områder for å redusere sykefraværet. 

Vi behandler både akutte og kroniske plager. Vi legger også stor vekt på den forebyggende delen av behandlingen.

Positive tilbakemeldinger om lavere sykefravær

Våre samarbeidspartnere gir tilbakemelding om at sykefraværet falt betraktelig etter oppstart. Noen av bedriftene har vært med oss i over 10 år og sier de ikke kunne klart seg uten. Ansatte forteller at etter behandlingene startet ikke har vært sykemeldt pga. muskel og skjelettplager.  Bedrifter vi i dag samarbeider med er eksempelvis Oppland Arbeiderblad, Gudbrandsdølen Dagningen, Madshus, Mustad Autoline, Eika, Azets, Kleppes frisør, Smakfullt storkjøkken og Thomtes trafikkskole.

Kontakt oss for bedriftsavtale om massasje på jobben

Ønsker du eller din bedrift et tilbud? Ta kontakt, vi kommer gjerne og holder en presentasjon. Ring oss på 611 48 900 eller send oss en e-post

Sliter du også med stiv nakke eller andre plager?

Ta kontakt med Kropp og Helseklinikken på Gjøvik så hjelper vi deg!

Mann ved tastatur