Massasje

Massør - Thomas Onsrud Nielsen og Olga Hohlova - Kropp og Helseklinikken

Hva er massasje?

Massasje eller massasjeterapi er et samlebegrep som omfavner flere ulike teknikker og typer massasje, alle designet for å avlaste og lindre visse symptomer og fysiske ubehag. Ved hjelp av fingre, hender, underarmer og albuer elter, glir, tar tak og bearbeider massøren de ulike lagene i musklene. Målet er ikke kun avslapning, men også å frigjøre spenninger og lindre smerter. 

Thomas Onsrud Nielsen og Olga Hohlova er utdannet ved Axelsons Body Work School og jobber hos Kropp og Helseklinikken på Gjøvik som massører. De benytter klassiske massasjeteknikker til å utføre flere varianter massasje. Fra myk og avslappende massasje til dyptgående muskelmassasje av hele kroppen.

Thomas og Olga jobber også mye med forebyggende og restituerende idrettsmassasje på alt fra toppidrettsutøvere til mosjonister – også kalt sportsmassasje.

Hvilke typer massasje utfører vi?

Svensk massasje

En av de aller mest populære massasjeformene som finnes. Også kalt klassisk massasje. Innebærer først og fremst bruk av hendene til å utføre lange bevegelser, rulling, elting og rytmisk tapping for å avlaste stress og bidra til avslapping i musklene.

Svensk massasje er skånsom for hele kroppen og av de aller mest populære massasjeformene som finnes. Den kalles også klassisk massasje. Denne massasjeformen innebærer først og fremst bruk av hendene til å utføre lange bevegelser, rulling, elting og rytmisk tapping for å avlaste stress og bidra til avslapping i musklene. Vi anbefaler svensk massasje til de som:

  • Er nye med massasje
  • Opplever moderate muskelspenninger i kroppen
  • Er følsomme for berøring
  • Har mindre smerter

Om du ønsker en avslappende massasje som også kan bidra til å frigjøre muskelknuter og spenninger i kroppen, så er svensk massasje et godt valg.

Dyptgående muskelmassasje

I utgangspunktet veldig likt svensk massasje, men det legges mer press på bevegelsene for å komme dypt ned i spesifikke problemområder. I motsetning til klassisk massasje, anbefaler vi mer dyptgående massasje for de som:

  • Har mer kroniske smerter som såre muskler, skade eller ubalanse
  • Har mye muskelspenninger i kroppen
  • Tåler litt “tøffere” massasje

Det er normal å «kjenne» behandlingen i dagene etter.

Sportsmassasje

Sportsmassasje eller idrettsmassasje som vi kaller det, er en mer og mer populær behandling vi utfører spesielt for de som trener en del i hverdagen og vil forebygge eller behandle skader. Sportsmassasje hjelper på restitusjonsevnen og kan brukes for å øke fleksibiliteten og sportsprestasjonen. 

Etter avtale med massøren kan du få massasje for hele kroppen, eller du kan be massøren om å fokusere på områder der du føler det er mest behov. 

Sportsmassasje kan være en ekstra påskjønnelse man gir seg selv etter perioder med stor belastning eller i forkant av viktige mål. Les mer på vår side om idrettsmassasje og hva noen av våre lokale idrettsprofiler forteller om sine erfaringer.

Hvor lang er en massasjetime?

Vi tilbyr to ulike massasjetimer på enten 40 eller 60 minutter.

Hva koster massasje?

Se vår prisliste for oversikt over hva de ulike behandlingene koster.

Hvorfor bør du velge massasje?

Svensk eller klassisk massasje kan være en måte for deg å føle deg mer avslappet, bedre fysisk, få mer mentalt overskudd og bli bedre følelsesmessig. Dyptgående muskelmassasje og sportsmassasje er mer spesifikke behandlinger av problemer du måtte ha. 

Om du er usikker på hvilken type massasje som er best for deg, så vil vi oppfordre deg til å ta kontakt med oss så vi kan hjelpe.

Sliter du også med stiv nakke eller andre plager?

Ta kontakt med Kropp og Helseklinikken på Gjøvik så hjelper vi deg!

Mann ved tastatur