Plager grunnet overbelastning

Kneproblemer - Vondt i kne - Kropp og Helseklinikken, Gjøvik

Mange av oss har nok en eller annen gang fått vondt i kroppen av å gjøre for mye av en ting. Dette kalles overbelastning. Smerten kommer da av at det kommet små mikroskader i vevet og smerten er et signal om å ta det med ro, mens kroppen prøver å bli frisk.

Av og til tar vi ikke disse symptomene på alvor og vi bare kjører på. Dette fordi at selv om det var litt vondt i dag så tenker vi at det ofte blir bedre i morgen. Og fortsetter vi slik så tøyer vi bare strikken lenger og lenger. Til slutt så føles det ikke bedre dagen etter og vi har vondt hver gang vi gjør noe eller i verste fall hele tiden.

Ta kroppens signaler på alvor

Det er viktig å ta kroppens signaler på alvor. Det gjelder å prøve og stoppe den aktiviteten som fører til at man får vondt. Det kan føles vanskelig, men det er viktig.

Er man f.eks. en person som løper mye så kan man fra tid til annen kjenne litt smerte på innsiden av leggen, utsiden av kneet eller utsiden av hofta. Det kan være litt vondt i starten av en tur for å så bli bedre etter hvert. Det er ofte slik at ting kan føles litt bedre etter hvert som muskelen blir varme, men det betyr ikke at problemet er borte.

For en annen så vil det kanskje være at det er litt vondt i nakken, skulderen eller kanskje i underarmen på slutten av en arbeidsdag som etter hvert gjør seg mer og mer gjeldene.

Hva bør man gjøre?

Hva som er best å gjøre i slike situasjoner er ikke alltid så lett å vite. For noen så kan det være nok å ta litt hvile eller justere litt på intensiteten i aktiviteten man holder på med. Men for andre må andre tiltak til for at det blir bedre.

Dette kan være i form av klinisk behandling og hjelp til å gjøre øvelser på egenhånd.

Ved et besøk på Kropp og Helseklinikken så vil det bli tatt en grundig vurdering av sykehistorie og en skikkelig undersøkelse for å finne den beste løsningen for den enkelte.

Ikke nøl med å ta kontakt med oss om du har spørsmål.

Hvordan kontakte oss?

Lurer du på hvordan du kan komme i kontakt med oss? Her vil du også finne åpningstider, telefonnummer og et kontaktskjema.

Atle Ekenberg

Atle Ekenberg

Atle Ekenberg jobber hos Kropp og Helseklinikken AS som naprapat, og har sin utdannelse fra Naprapat Högskolan i Stockholm der han ble uteksaminert i 2004. Han har jobbet fast med syklister på det norske junior- og U-23 landslaget frem til 2008, og etterhvert med profflaget Team Hitec Products frem til 2012. Atle har også vært aktiv idrettsutøver innen langrenn og sykling i mange år. Nå liker han å løpe langt, og helst i fjellet. Dette har ført til et høyt forbruk av sko. Lurer du på noe angående sko, løping eller trening er Atle mannen å spørre.

Vil du dele artikkelen videre?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Relevante artikler