Bli en sunnere og friskere utgave av deg selv

Bli en sunnere og friskere utgave av deg selv

Harde dietter, trend mat, tøffe treningsregimer… Glem det!  De fleste av oss mislykkes på veien.  

Tenk deg følgende: Du har en kropp som fungerer, du har lyst til å være fysisk aktiv og du velger de litt sunnere variantene når du planlegger kosthold. Hadde ikke det vært deilig? Det er faktisk mulig.

Hvordan komme i gang?

Begynn med å planlegge uka og bestem deg for dager og tidspunkt du har lyst til å være fysisk aktiv. Kom deg ut i frisk luft. Sykling, løping, styrketrening ute, yoga, gå tur, hagearbeid, eller lek med barna. Når du har lagt en plan er gjennomføringen lettere. Det koster mye energi å lure på om du skal trene i dag eller ikke. Plutselig har hele uka gått og resultatet er at du har dårlig samvittighet fordi du ikke fikk til det du tenkte.

Kombiner trening og aktivitet med sunnere kosthold

Hver dag stilles vi ovenfor mange valg med tanke på kosthold. Et sunt og variert kosthold er summen av alle de små valgene du gjør hver dag. La hverdag være hverdag og gi deg selv muligheten til å unne deg noe i helgen. Husk bare at hvis helgen er fredag, lørdag og søndag, så blir det faktisk nesten halve uken :)

Hvis du spiser litt av alt og tenker alt med måte, kan du også spise pasta, ris, poteter og så videre. Når det kommer til kosthold gjelder det samme som med fysisk aktivitet. Planlegging er nøkkelen! Vit hva du skal spise og ha råvarene tilgjengelig. Hjemmelaget mat smaker bedre og er bedre for helsen din, så prøv å styr unna halvfabrikert mat. Da slipper du masse salt, sukker og tilsetningsstoffer. Det tar ikke så mye lenger tid heller når du har det du trenger i kjøleskapet.

Fysisk aktivitet og et sunt og variert kosthold gjør noe med kroppene våre. Det gir balanse i hverdagen, mer overskudd, bedre søvn og bedre selvfølelse.

Beate Aarstad Engelund

Beate Aarstad Engelund

Beate er daglig leder av Kropp og Helseklinikken AS og Massasjeterapeut NMF, utdannet ved Axelsons Body work school i 2003. Hun har videre utdannelse i medisin grunnfag og kurs innen kinesiotape, IMS (nålebehandling), Anatomy Trains og Natural Movement terapeut. En tidligere eliteseriespiller i håndball med 65 U-landslagskamper for Norge, som er lidenskapelig opptatt av kosthold, fysisk aktivitet og å hjelpe lokalbefolkningen til å oppnå bedre helse. Beate har ikke glemt håndballen helt og har tatt trener 1 kurs for å kunne engasjere seg i barnehåndballen i Gjøvik HK. Ta gjerne en kikk på artiklene Beate har skrevet, hvilke behandlinger hun tilbyr og oversikten over ledige timer.

Vil du dele artikkelen videre?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Relevante artikler