Tar du deg pauser i løpet av arbeidsdagen?

Tar du deg pauser i arbeidsdagen - Kropp og Helseklinikken

Vi tenker da ikke på matpausen, men små pauser du legger inn i løpet av dagen.

Hold hånden din opp foran deg med fingrene samlet. Se for deg at fingrene er alle arbedisoppgavene du gjør i løpet av dagen. Når fingrene er samlet kommer arbedisoppgavene tett i tett på løpende bånd uten stopp, hele dagen.

Så kan du spre fingrene dine. Mellomrommene er nødvendige mikropauser du legger inn i løpet av dagen. Det kan være så lite som 2 minutter opp og bort fra pc-skjermen med tøy og bøy. Et mellomrom mellom møter med fokus på å puste helt ned i magen. Det kan også være i bilen til og fra jobb hvor du puster og samler deg., eller å hente deg en kaffekopp eller fylle en vannflaske hvor du går litt sakte, puster med magen og senker tempoet. Tenke litt. Puste litt. Hvor er jeg nå i stressnivå?

Og ta disse sekundene og minuttene i løpet av dagen taper du ikke noe på, du vinner masse. Det er med på å skape balanse i stresstoleransen.

Lykke til og ha en fortsatt fin uke!

Beate Aarstad Engelund

Beate Aarstad Engelund

Beate er daglig leder av Kropp og Helseklinikken AS og Massasjeterapeut NMF, utdannet ved Axelsons Body work school i 2003. Hun har videre utdannelse i medisin grunnfag og kurs innen kinesiotape, IMS (nålebehandling), Anatomy Trains og Natural Movement terapeut. En tidligere eliteseriespiller i håndball med 65 U-landslagskamper for Norge, som er lidenskapelig opptatt av kosthold, fysisk aktivitet og å hjelpe lokalbefolkningen til å oppnå bedre helse. Beate har ikke glemt håndballen helt og har tatt trener 1 kurs for å kunne engasjere seg i barnehåndballen i Gjøvik HK. Ta gjerne en kikk på artiklene Beate har skrevet, hvilke behandlinger hun tilbyr og oversikten over ledige timer.

Vil du dele artikkelen videre?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Relevante artikler