Viktige huskeregler ved bytte til vinterdekk

Viktige huskeregler ved bytte til vinterdekk - Kropp og Helseklinikken AS, Gjøvik

Høsten er her og temperaturen har begynt å falle med fare for frost og snø. Nå er det igjen tid for å bytte over til vinterdekk på bilen. Den offisielle datoen her i distriktet (Innlandet) er 1. november, men før dersom føret krever det. For de som fortsatt bytter til vinterdekk selv, er det greit å ha noen huskeregler som kan gjøre at jobben går litt lettere.

Varm opp kroppen

Prøv å varme litt opp før du går løs på oppgaven. En varm muskulatur vil både tåle mer og yte bedre. Ha gjerne på godt med klær så du ikke fryser unødvendig.

Redusér belastningen

Nyere biler har ofte store hjul og disse er tunge. Så prøv å trille hjulene på plass og ikke løft mer enn du må.

Når du skal løsne boltene så husk at det er mye bedre å bruke kroppsvekten og press muttertrekkeren nedover, enn å bruke muskelkraft på å dra den oppover.

Når du skal sette på hjulet; Sett deg på huk med knærne fra hverandre, og spenn rygg- og magemuskulaturen med en naturlig svai i ryggen. Forsøk å holde disse musklene sterke og aktivert hele tiden. Hold dekket inntil kroppen.

Når du så skal stramme boltene igjen. Benytt deg av kroppsvekten for å stramme, så slipper du å slite deg helt ut.

PS! Vi har laget disse huskereglene slik at du forhåpentligvis kan unngå skader og vondter som følge av dekkbyttet. Vi er genuint opptatt av din helse! Skulle du likevel få vondt i ryggen av å bytte dekk så står vi klare her på Kropp og Helseklinikken for å hjelpe deg.

Lykke til!

Atle Ekenberg

Atle Ekenberg

Atle Ekenberg jobber hos Kropp og Helseklinikken AS som naprapat, og har sin utdannelse fra Naprapat Högskolan i Stockholm der han ble uteksaminert i 2004. Han har jobbet fast med syklister på det norske junior- og U-23 landslaget frem til 2008, og etterhvert med profflaget Team Hitec Products frem til 2012. Atle har også vært aktiv idrettsutøver innen langrenn og sykling i mange år. Nå liker han å løpe langt, og helst i fjellet. Dette har ført til et høyt forbruk av sko. Lurer du på noe angående sko, løping eller trening er Atle mannen å spørre.

Vil du dele artikkelen videre?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Relevante artikler