Nyhetsbrev – Har du tenkt over hva hverdag betyr?

Familie i parken - Kropp og Helseklinikken Gjøvik

Hverdagen er for alvor i gang, skolene har startet og det gir mer rutinepregede dager.

Hvis vi deler ordet hverdag i to, blir det hver og dag. Det er de dagene vi har flest av og de dagene som er grunnstammen i våre liv. Gjør de dagene så gode som mulig og tenk over hva du har lyst til å fylle dagene med.

Et sunt, hjemmelaget og variert kosthold gir deg overskudd og energi gjennom dagen til å takle det som møter deg. Tenk stabilt blodsukker og reduser gjerne på karbohydratene. Fyll på med grønnsaker i alle farger.

Min bestemor sa alltid at du skal ta omega 3 i alle måneder med R i. Vi går snart over i september. Ta omega 3 og fyll på med D-vitaminer gjennom høsten. Mangel på D-vitamin kan gi slapphet, muskelsmerter og økt risiko for benskjørhet. Mangel på dette vitaminet kan også kobles til depresjon.

Fysisk aktivitet er balsam for både kropp og sjel. Finn en aktivitet du liker og gjør den regelmessig. Det spiller ingen rolle hva det er! Det gir også overskudd i hverdagen! «Use it or lose it!» Det hjelper ikke at du var i god form for en stund siden. Fysisk form er ferskvare!

Du kan ikke være på to steder på en gang. Se over timeplanen for familien og se på hvor- og om det går an å gjøre noen justeringer. Både barn og voksne trenger litt tid til å gjøre ingenting i hverdagen. Mindre stress og mindre kaving gir mer ro i hverdagen. Husk at hverdagene er de det er flest av. Det er jo greit at de er alright.

Med ønsker om gode hverdager fremover!
Camilla, Yvonne, Thomas, Kjersti, Atle og Beate.

Beate Aarstad Engelund

Beate Aarstad Engelund

Beate er daglig leder av Kropp og Helseklinikken AS og Massasjeterapeut NMF, utdannet ved Axelsons Body work school i 2003. Hun har videre utdannelse i medisin grunnfag og kurs innen kinesiotape, IMS (nålebehandling), Anatomy Trains og Natural Movement terapeut. En tidligere eliteseriespiller i håndball med 65 U-landslagskamper for Norge, som er lidenskapelig opptatt av kosthold, fysisk aktivitet og å hjelpe lokalbefolkningen til å oppnå bedre helse. Beate har ikke glemt håndballen helt og har tatt trener 1 kurs for å kunne engasjere seg i barnehåndballen i Gjøvik HK. Ta gjerne en kikk på artiklene Beate har skrevet, hvilke behandlinger hun tilbyr og oversikten over ledige timer.

Vil du dele artikkelen videre?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Relevante artikler