6 tips for å unngå logistikk-VM i hverdagen

6 tips for å unngå logistikk-vm i hverdagen

Hvis hverdagen er for dere som for oss, så er det dager hvor det føles ut som om et verdensmesterskap i logistikk. Barn skal følges opp med lekser, fritidsaktiviteter, middager skal lages og helst skal det være igjen litt tid til fysisk aktivitet og andre ting for de voksne. 

Etter et 2020 med nedstengning, fikk de fleste kjenne litt på hvordan det er å ha god tid. Kanskje vi kan lære noe av det og ta med oss det videre når hverdagen blir mer hektisk igjen? 

Vi har satt sammen noen tips til hverdagsplanlegging som vi vil dele med dere. Det er ingen fasit, men hvis det kan inspirere dere til å tenke litt over hvordan dere gjør det hjemme er vi glade for det. 

Hvordan unngå logistikk-VM i hverdagen? 

 1. Må man spise middag etter jobb?
  Ofte går minuttene altfor fort når man kommer hjem fra jobb og skal ut igjen. Snu om på rekkefølgen. Ta noe lettvint etter jobb og spar middagen til kvelds. Da kan du lage middagen med god tid og lave skuldre. 
 2. Samkjøring eller selvgående barn?
  Gå sammen med noen andre og lag avtaler om samkjøring til og fra aktiviteter. I «gamle dager» tok vi som barn ikke skade av å komme oss til og fra trening selv. 
 3. Må barna på alle aktiviteter?
  Det er litt som om å banne i kirka, siden jeg er håndballtrener selv, men hvis uka er helt full og alle er stressa og litt slitne – går det ikke faktisk an å stå over aktiviteter en dag og ta en rolig dag sammen hjemme? Gå en tur sammen eller gjør noe annet hyggelig sammen. 
 4. Er det dobbelt så mye jobb å lage dobbelt så mye? 
  Når du allerede er i gang med å lage middag; Lag dobbelt så mye! Da er middagen allerede klar til dagen etter. Det er godt å komme hjem fra jobb når middagen allerede er klar. Det går eventuelt an å bruke litt tid på søndag til å lage eller forberede middager til uken som kommer. 
 5. Ta på det treningstøy når du skal ut med «curlingbilen».
  Gå deg en tur eller ta en treningsøkt når barna er på en aktivitet. Slå to fluer i en smekk! Du får ikke gjort så mye annet i den tiden barna er på en aktivitet allikevel. 
 6. Stresser vi for stresset sin skyld? 
  Hvis du konstant løper i hamsterhjulet i hverdagen er det vanskelig å plutselig hoppe av og ta seg en 5 minutter. De dagene som det ikke skjer noe kan ofte føles stressende når du er så vant til at det skjer noe hele tiden. Sett deg ned, pust med magen og ta livet litt med ro. Hverdagen handler om mer enn å bare overleve og komme seg igjennom. Løft blikket og kjenn på at hverdagene egentlig er ganske fine. 

Med ønsker om en fin og god uke med noenlunde lave skuldre. 

PS! Lyst til å lese mer? Ta en kikk på denne artikkelen om hvordan ta hverdagsaktiviteten tilbake.

Camilla, Yvonne, Thomas, Kjersti, Atle, Jo Helmer og Beate 

Beate Aarstad Engelund

Beate Aarstad Engelund

Beate er daglig leder av Kropp og Helseklinikken AS og Massasjeterapeut NMF, utdannet ved Axelsons Body work school i 2003. Hun har videre utdannelse i medisin grunnfag og kurs innen kinesiotape, IMS (nålebehandling), Anatomy Trains og Natural Movement terapeut. En tidligere eliteseriespiller i håndball med 65 U-landslagskamper for Norge, som er lidenskapelig opptatt av kosthold, fysisk aktivitet og å hjelpe lokalbefolkningen til å oppnå bedre helse. Beate har ikke glemt håndballen helt og har tatt trener 1 kurs for å kunne engasjere seg i barnehåndballen i Gjøvik HK. Ta gjerne en kikk på artiklene Beate har skrevet, hvilke behandlinger hun tilbyr og oversikten over ledige timer.

Vil du dele artikkelen videre?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Relevante artikler