Tips til hektiske dager og uker

Stressmestring - Beate Aarstad Engelund

Vi går hektiske dager og uker i møte. Før du løper avgårde gjennom uka, kommer noen tips til deg som du kan ta med deg på veien.

For mange er tid en mangelvare. Døgnet, med sine 24 timer, strekker ikke helt til. Vi jager klokka gjennom dagen og hverdagsrutinene gjøres unna med høye kneløft. 

Bevisstgjøring handler mye om å stille seg selv noen kritiske spørsmål slik at vi må tenke oss om. 

1. Må vi spise middag etter jobb? 
Kan den middagen lages til kvelds i stedenfor? Det gir mindre stress og mas retter etter jobb.

2. Hvor kort kan en treningsøkt være for at den teller? 
Alt teller. Hver trapp, hvert skritt, hver knebøy. Tenk hverdagsaktivitet. Gå trapper på jobb. Reis deg opp fra skrivepulten og ta 20 knebøy. 

3. Hvor viktig er god helse for meg?
God helse kommer ikke av seg selv. Det er summen av alle de valgene du tar hver dag. Det er ikke slik at kroppen fungerer slik du vil uten at den får litt pleie og omsorg. Den dagen den ikke gjør det, finner man ut hvor viktig god helse er. 

4. Hvordan har jeg lyst til å ha det?
Hverdagen skal ikke bare være gjøremål du kan sette «jeg må» foran.  Har du det slik du har lyst til å ha det? 

5. Hva har jeg i livet mitt som jeg er takknemlig for?
Sett pris på de gode tingene du har i livet. Ikke alltid jage det neste.

Lykke til!

Beate Aarstad Engelund

Beate Aarstad Engelund

Beate er daglig leder av Kropp og Helseklinikken AS og Massasjeterapeut NMF, utdannet ved Axelsons Body work school i 2003. Hun har videre utdannelse i medisin grunnfag og kurs innen kinesiotape, IMS (nålebehandling), Anatomy Trains og Natural Movement terapeut. En tidligere eliteseriespiller i håndball med 65 U-landslagskamper for Norge, som er lidenskapelig opptatt av kosthold, fysisk aktivitet og å hjelpe lokalbefolkningen til å oppnå bedre helse. Beate har ikke glemt håndballen helt og har tatt trener 1 kurs for å kunne engasjere seg i barnehåndballen i Gjøvik HK. Ta gjerne en kikk på artiklene Beate har skrevet, hvilke behandlinger hun tilbyr og oversikten over ledige timer.

Vil du dele artikkelen videre?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Relevante artikler