5 tips til hjemmetrening

Trene knebøy - Kropp og Helseklinikken

Ønsker du å få til hjemmetrening? Eller sliter du med motivasjonen?
Her kommer våre beste tips til å lykkes med hjemmetrening!

-Selv om du skal trene alene, lag avtaler med deg selv. Hvilke dager skal du trene og klokkeslett.

-Sett et realistisk mål. Ofte er vi vel ambisiøse når vi ønsker å komme igang med trening. Kanskje synes du at du burde trene 3-4 dager i uka. Start med 2. Da er det større sannsynlighet for at du når målet ditt! Kroppen bruker dessuten litt tid for å tilpasse seg at du starter opp med trening.

-Du kommer langt med å trene styrke med egen kroppsvekt. Ønsker du utstyr er det en stor jungel å navigere i. Du trenger mindre utstyr enn du tror! Start med en treningsmatte, et sett med strikker og en kettlebell eller to.

-Lag program! Sett treningen i system. Trenger du hjelp? Spør oss. Vi har terapeuter med pt utdannelse og treningsveiledning både når det gjelder utholdenhet og styrke.

-Når ny uke starter, planlegg hvilke dager og tider du skal bevege deg. Det begynner å bli lysere om morgenen. Kanskje ta en kjapp morgenøkt en dag i uka før jobb? Det er en utrolig forfriskende start på dagen.

Lykke til!

Beate Aarstad Engelund

Beate Aarstad Engelund

Beate er daglig leder av Kropp og Helseklinikken AS og Massasjeterapeut NMF, utdannet ved Axelsons Body work school i 2003. Hun har videre utdannelse i medisin grunnfag og kurs innen kinesiotape, IMS (nålebehandling), Anatomy Trains og Natural Movement terapeut. En tidligere eliteseriespiller i håndball med 65 U-landslagskamper for Norge, som er lidenskapelig opptatt av kosthold, fysisk aktivitet og å hjelpe lokalbefolkningen til å oppnå bedre helse. Beate har ikke glemt håndballen helt og har tatt trener 1 kurs for å kunne engasjere seg i barnehåndballen i Gjøvik HK. Ta gjerne en kikk på artiklene Beate har skrevet, hvilke behandlinger hun tilbyr og oversikten over ledige timer.

Vil du dele artikkelen videre?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Relevante artikler