7 tips til å komme deg over dørstokkmila

7 tips til å komme deg over dørstokkmila - Kropp og Helseklinikken AS

Nå er vi inne i mørketiden og for mange er det vanskeligere å holde aktivitetsnivået oppe. Det er mørkere, kaldere, regnfullt og dagene er korte. Med litt planlegging og bevisstgjøring av tanker, skal vi gi deg 7 tips til å opprettholde aktivitet og komme deg over dørstokkmila.

Vi blir påvirket av mørketiden på flere måter. Derfor er det kanskje ekstra viktig å få til fysisk aktivitet i tiden fremover. Det gir økt energi, mer overskudd, bedre søvn og en mer robust kropp.

7 tips til å opprettholde aktivitet

1 – Legg en plan!
Finn ut hvilke dager og hva slags aktivitet du har lyst til å gjøre. Sett et tidspunkt på dagen aktiviteten skal foregå. Planlegg det inn på samme måte som du planlegger jobb og andre ting. Hvis du skal se an i løpet av dagen eller uka om og når det passer med aktivitet, ja, da er det gjerne nettopp fysisk aktivitet som først ryker hvis det dukker opp noe.

2 – Lur deg selv!
Hvis du er sliten eller umotivert, så si til deg selv at du i hvertfall skal gjøre en aktivitet i 15 minutter. Det orker du, selv om du er sliten. Skal du ut å gå tur er sjansen veldig stor for at turen blir litt lengre, bare du kommer deg ut døra.

3 – Skift til treningstøy!
Når du kommer hjem fra jobb og er sliten – og egentlig har bestemt deg for å trene – så skift til treningstøy med en gang du kommer hjem. Da er halve jobben gjort. Da skifter du ikke tilbake til «kosebuksa» uten å ha beveget deg.

4 – Lag en avtale med en venn!
For mange er det lettere å komme seg ut når de har en avtale med noen. Det kan være å gå tur med en venn, trene styrke med barna eller ta en joggetur med noen du kjenner. Du kan til og med låne hunden til naboen!

5 – Gi deg selv ros for de gangene du kommer deg i gang med fysisk aktivitet.
Hvis du ikke orker tanken på den planlagte joggeturen, kan det hende at en gåtur kan være akkurat det du trenger den dagen. Alt er bedre enn ingenting, og oppdag at det er noe i utsagnet om at «du angrer ikke på en aktivitet«.

6 – Unngå å bruk ord med tvang når du snakker til deg selv om fysisk aktivitet!
Ord som , skal, og burde gir ikke mye lyst. Alle vet jo at de egentlig må eller burde fordi noen har sagt det til deg. Alle vet jo at det ikke er lurt å sitte i sofaen hele tiden. Bytt ut de ordene med «jeg har lyst til». Om du ikke tror helt på det i starten, vil det komme etter hvert.

7 – God følelse!
Etter at du har vært i aktivitet og du er fornøyd – lagre den følelsen! Kjenn på hvor godt det er å ha vært i bevegelse og hva det gjør for humør og overskudd. Ta den frem neste gang du skal bevege deg og fokuser på den. Det hjelper når du er i tvil om du orker.

Lykke til med fysisk aktivitet utover høsten og vinteren! Vi heier på deg! Bruk gjerne ukens treningsøkt for inspirasjon på hjemmesiden vår. Både kropp og hode liker bevegelse og variasjon.

Beate Aarstad Engelund

Beate Aarstad Engelund

Beate er daglig leder av Kropp og Helseklinikken AS og Massasjeterapeut NMF, utdannet ved Axelsons Body work school i 2003. Hun har videre utdannelse i medisin grunnfag og kurs innen kinesiotape, IMS (nålebehandling), Anatomy Trains og Natural Movement terapeut. En tidligere eliteseriespiller i håndball med 65 U-landslagskamper for Norge, som er lidenskapelig opptatt av kosthold, fysisk aktivitet og å hjelpe lokalbefolkningen til å oppnå bedre helse. Beate har ikke glemt håndballen helt og har tatt trener 1 kurs for å kunne engasjere seg i barnehåndballen i Gjøvik HK. Ta gjerne en kikk på artiklene Beate har skrevet, hvilke behandlinger hun tilbyr og oversikten over ledige timer.

Vil du dele artikkelen videre?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Relevante artikler