Aktiv jul med familien

Jente på akebrett - Kropp og Helseklinikken

Nå nærmer julen seg og mange ser frem til en periode med fri fra jobb og skole sammen med familien.

For noen så vil en slik friperiode bli utnyttet til det fulle med å legge inn masse aktivitet, mens andre synes det blir vanskelig å opprettholde den vanlige aktiviteten sin når de vanlige rutinene ikke lenger er til stede.

Hvis man ønsker å være aktiv så er det ikke så viktig hva man gjør, men at man gjør noe. Hvis man vil, så finnes det mange ulike typer aktiviteter der man kan inkludere hele familien.

Nå som vinteren er i anmarsj så er det naturlig for mange å tenke på ski og andre typer aktivitet på snø.  Fine langrennsturer i marka er en fin mulighet til å få hele familien ut. Og hvis man da er av den spreke og utålmodige typen så er det bare å bli familiens pakkesel og ta med en stor sekk med både mat og ved til pausen. Eventuelt så er det fint å ha med seg et tau man kan hekte på og dra de små i familien, slik at de ikke blir så slitne. Dette gir en fin mulighet til å få trent litt styrke.

En annen aktivitet som er fin når snøen legger seg er akebrett-turer på et jorde. Masse gøy for hele familien. Man blir aldri for gammel til å ake…

Noen steder er det ikke så mye snø. Da er det ikke alltid like lett å vite hva man skal finne på. Men har man hodelykt og noen reflekser så er det bare å bruke fantasien. Noe som mange unger liker, er å leke gjemsel eller stiv heks med hodelykt. Da blir det garantert full fart.  

Vi ønsker alle en riktig God og aktiv Jul!

Atle Ekenberg

Atle Ekenberg

Atle Ekenberg jobber hos Kropp og Helseklinikken AS som naprapat, og har sin utdannelse fra Naprapat Högskolan i Stockholm der han ble uteksaminert i 2004. Han har jobbet fast med syklister på det norske junior- og U-23 landslaget frem til 2008, og etterhvert med profflaget Team Hitec Products frem til 2012. Atle har også vært aktiv idrettsutøver innen langrenn og sykling i mange år. Nå liker han å løpe langt, og helst i fjellet. Dette har ført til et høyt forbruk av sko. Lurer du på noe angående sko, løping eller trening er Atle mannen å spørre.

Vil du dele artikkelen videre?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Relevante artikler