Atle løper Xreid Ultra maraton

Xreid Ultramaraton - Atle Ekenberg - Kropp og Helseklinikken

Nå til helgen 30. juni – 1. juli skal vår naprapat Atle ut og teste hvor utholdende han er. Dette skal han gjøre ved løpe et ultraløp som heter Salomon Xreid. Årets utgave skal gå i Trollheimen, vest for Oppdal, og i år så er løypa ca. 130 km lang og man skal over ca. 6000 høyde meter.

Xreid

Dette kan regnes vel så mye som en ekspedisjon som et løp, da det ikke er særlig fokus på noe tidsmål, men mer om det å kunne gjennomføre en slik lang kraftanstrengelse.

Atle har i alle år vært glad i aktiviteter som strekker seg over lang tid og har også tidligere vært med i slike lange løp på over 100 km i fjellet. Han har brukt det siste halve året til å forberede seg til det som skal skje til helgen. Han har brukt alt han kan om trening av kondisjon, utholdenhet og mentale forberedelser for å stå klar til start på fredag. Det viktigste blir å komme seg igjennom løypa som både går på fine stier, over steinete fjelltopper og våte myrer. Om han er heldig og formen er bra så kanskje han klarer å komme i mål på rundt 24 timer.

Vi på klinikken ønsker ham lykke til!

Beate Aarstad Engelund

Beate Aarstad Engelund

Beate er daglig leder av Kropp og Helseklinikken AS og Massasjeterapeut NMF, utdannet ved Axelsons Body work school i 2003. Hun har videre utdannelse i medisin grunnfag og kurs innen kinesiotape, IMS (nålebehandling), Anatomy Trains og Natural Movement terapeut. En tidligere eliteseriespiller i håndball med 65 U-landslagskamper for Norge, som er lidenskapelig opptatt av kosthold, fysisk aktivitet og å hjelpe lokalbefolkningen til å oppnå bedre helse. Beate har ikke glemt håndballen helt og har tatt trener 1 kurs for å kunne engasjere seg i barnehåndballen i Gjøvik HK. Ta gjerne en kikk på artiklene Beate har skrevet, hvilke behandlinger hun tilbyr og oversikten over ledige timer.

Vil du dele artikkelen videre?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Relevante artikler