Behandling av skader relatert til trening

Behandling av skader relatert til trening - Kropp og Helseklinikken

Det finne to typer idrettsskader, den som skjer akutt og den som kommer av overbelastning. Den akutte skaden oppstår brått og det er gjerne et traume involvert. En slik skade kan for eksempel være et overtråkk eller en strekkskade. Den andre typen, den om som kommer av overbelastning, kommer gradvis. Dette kan være en kjenning man merker av og til når man gjør en aktivitet, og som gjerne blir borte eller mindre plagsom når man blir varm. Alternativt så kan skade komme krypene utover i en økt. 

Hva skal man gjøre hvis man får slike symptomer?

Så snart som mulig bør man stoppe opp og tenke på hva som kan har forårsaket disse plagene. Trening er stress for kroppen og det er viktig å tenke på at treningsstresset kommer på toppen av alt det andre stresset som er en del av hverdagen din.

Da er det greit å tenke gjennom om man sover nok, spiser nok, eller har man økt aktivitetsnivået den siste tiden eller innført en ny type trening. Øker man for eksempel mengden aktivitet så kan det også være lurt å få i seg mer energi slik at kroppen får mer byggesteiner til å restituere seg etter endt aktivitet.

Når trenger man behandling?

Hvis de plagene du har fått ikke slipper taket med økt hvile og redusert belastning, så er det en god idé å søke hjelp fra en behandler som har god kunnskap om behandling av trenings- eller idrettsskader. En behandler vil kunne løse opp spenninger i kroppen for å hjelpe til med restitusjon og komme med gode råd om øvelser og trening for at du raskere skal kunne komme tilbake til ønsket aktivitet.

Her hos Kropp og Helseklinikken har vi lang erfaring med å behandle belastningsskader. Vi vil også kunne hjelpe og veilede deg tilbake til en hverdag uten plager. Vi er genuint opptatt av å hjelpe deg til bedre helse!

Atle Ekenberg

Atle Ekenberg

Atle Ekenberg jobber hos Kropp og Helseklinikken AS som naprapat, og har sin utdannelse fra Naprapat Högskolan i Stockholm der han ble uteksaminert i 2004. Han har jobbet fast med syklister på det norske junior- og U-23 landslaget frem til 2008, og etterhvert med profflaget Team Hitec Products frem til 2012. Atle har også vært aktiv idrettsutøver innen langrenn og sykling i mange år. Nå liker han å løpe langt, og helst i fjellet. Dette har ført til et høyt forbruk av sko. Lurer du på noe angående sko, løping eller trening er Atle mannen å spørre.

Vil du dele artikkelen videre?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Relevante artikler