Hvordan komme seg ut om vinteren?

Salomon sko med pigger

Å bevege seg ute på vinteren kan være en utfordring.

Det er snø noen steder, bart andre steder og innemellom er det blank is. Dette kan føre til at dørstokkmila blir lang og man vegrer seg for å gå ut. Man vil jo ikke falle på isen og skade seg. Og hvis en først kommer seg ut, så går man gjerne og tripper og spenner seg, som i verste fall fører til at man faller.

Så hva gjør man hvis man allikevel vil ha sin daglige gå tur?

Heldigvis så finnes det mange alternativ på markedet i dag.

For meg så faller valget på piggsko. Jeg har funnet noen gode piggsko som har 19 pigger pr. sko og har en god og grov såle. Noe som gjør at jeg får feste uansett underlag. Dette har gjort at jeg kommer meg ut på mine nesten daglige løpeturer uten at jeg må ta nevneverdig hensyn til hvilket underlag jeg løper på.

I løpet av de siste årene så har det også kommet et godt utvalg med brodder på markedet. Dette vil nok være et godt alternativ for dem som skal bevege seg innendørs også uten å måtte ha med seg et ekstra par sko.

Selv bruker jeg ikke mye brodder når jeg er på tur, fordi jeg føler de kommer i veien for skoens gummi og mønstre og dermed får jeg dårligere grep der det er løst underlag.

Noe jeg derimot nesten alltid har med meg er «kjettinger». Dette er en type brodder som har alt fra noen få millimeter pigger til andre som har nesten 1cm pigger. Disse vil gi et veldig godt grep både på snø og is. Men være litt behagelige å bruke det hvor det er bart, da man blir gående litt oppå.

Ikke nøl med å oppsøk en sportsbutikk i distriktet og få innblikk i hva de har å tilby. Det finnes bra alternativer på markedet, så det er ingen grunn til å bli inne selv om det er is ute.

Jeg ønsker alle en god tur.

Naprapat Atle Ekenberg

Atle Ekenberg

Atle Ekenberg

Atle Ekenberg jobber hos Kropp og Helseklinikken AS som naprapat, og har sin utdannelse fra Naprapat Högskolan i Stockholm der han ble uteksaminert i 2004. Han har jobbet fast med syklister på det norske junior- og U-23 landslaget frem til 2008, og etterhvert med profflaget Team Hitec Products frem til 2012. Atle har også vært aktiv idrettsutøver innen langrenn og sykling i mange år. Nå liker han å løpe langt, og helst i fjellet. Dette har ført til et høyt forbruk av sko. Lurer du på noe angående sko, løping eller trening er Atle mannen å spørre.

Vil du dele artikkelen videre?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Relevante artikler