Mental egentrening

Mental egentrening - Kropp og Helseklinikken

Det er stort fokus på trening av kroppen vår. Alle vet vi fordelene av å være fysisk aktiv. Det har også veldig mye å si for vår mentale helse og overskudd.

Hvor bevisst er du på mental egentrening?

Hvilke tanker har gått igjennom hodet ditt i dag? Er de positive, negative eller nøytrale? Hva har de tankene å si for hvordan du har det i dag?

Det skal litt til å gå fra negative tanker til jublende positive, men du kan starte med å jobbe deg fra negative tanker til litt mer nøytrale. Etterhvert kan du jobbe deg gradvis mot andre halvdelen av skalaen. 
80% av det du tenker i går, er det samme som du tenker i dag. Vi mennesker er noen vanedyr, også i tankene våre. 

Utfordre tankene dine litt og reflektere litt over dem. Selv om du tenker en tanke, er den ikke nødvendigvis sann, ei heller hensiktsmessig for deg. Vi kan fint ødelegge litt for oss selv og gjøre hverdagen vanskeligere med tankene våre. 

Mye kan du gjøre selv ved å være bevisst på å «følge opp» tankene og spørre deg selv: Trenger det å være sånn? Kan jeg påvirke noe ved å justere tankene en annen retning?

Beate Aarstad Engelund

Beate Aarstad Engelund

Beate er daglig leder av Kropp og Helseklinikken AS og Massasjeterapeut NMF, utdannet ved Axelsons Body work school i 2003. Hun har videre utdannelse i medisin grunnfag og kurs innen kinesiotape, IMS (nålebehandling), Anatomy Trains og Natural Movement terapeut. En tidligere eliteseriespiller i håndball med 65 U-landslagskamper for Norge, som er lidenskapelig opptatt av kosthold, fysisk aktivitet og å hjelpe lokalbefolkningen til å oppnå bedre helse. Beate har ikke glemt håndballen helt og har tatt trener 1 kurs for å kunne engasjere seg i barnehåndballen i Gjøvik HK. Ta gjerne en kikk på artiklene Beate har skrevet, hvilke behandlinger hun tilbyr og oversikten over ledige timer.

Vil du dele artikkelen videre?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Relevante artikler