Tips til uteaktivitet om vinteren

Uteaktivitet om vinteren - Kropp og Helseklinikken

Nå har vinteren kommet for fullt og vi har fått kjenne på kulda. Mange kan føle at terskelen for å komme seg ut blir enda litt høyre når gradene kryper nedover. For de fleste av oss så er det ingen fare så lenge man kler seg godt. Det gjelder å kle seg lagvis – helst med ull – og dekke seg godt til der det er lett for at det blir litt åpen hud. En Buff eller et skjerf kan være godt å ha rundt halsen slik at man kan trekke den opp over haken og kinn.

Har man i tillegg gode, varme sko med god plass som man får plass til tykke ullsokker i, så er det en fin garanti mot å ikke fryse på beina. På hendene er votter bedre enn hansker da dette skaper mer varm luft som vil varme fingrene, noe en hanske ikke vil gjøre på samme måte.

Mange som trener og er aktive ute om vinteren kan bli litt skeptiske nå som gradestokken viser mange minusgrader. Vit at så lenge man er frisk og ved god helse så er det ingen fare å bevege seg ute selv om det er kaldt. Man bør allikevel være klar over at ventilasjonen øker når det blir kaldt og vi får i oss mer kald luft. Derfor er det greit å ikke anstrenge seg for mye og holde aktiviteten på et moderat nivå. Hvis man ikke kjenner at man får irriterte luftveier og at det går fint å puste, så er det greit å trene i sterk kulde. Bare hold intensiteten nede.

Lykke til med fine uteaktiviteter og nyt kalde fine vinterdager!

Atle Ekenberg

Atle Ekenberg

Atle Ekenberg jobber hos Kropp og Helseklinikken AS som naprapat, og har sin utdannelse fra Naprapat Högskolan i Stockholm der han ble uteksaminert i 2004. Han har jobbet fast med syklister på det norske junior- og U-23 landslaget frem til 2008, og etterhvert med profflaget Team Hitec Products frem til 2012. Atle har også vært aktiv idrettsutøver innen langrenn og sykling i mange år. Nå liker han å løpe langt, og helst i fjellet. Dette har ført til et høyt forbruk av sko. Lurer du på noe angående sko, løping eller trening er Atle mannen å spørre.

Vil du dele artikkelen videre?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Relevante artikler