Ukens treningsøkt (12/2021)

slyngetrening-med-atle-post

Denne uken så vil fokuset være slyngetrening. Dette er et fint treningsredskap. Noen har tilgang på dette hjemme, mens andre må kanskje oppsøke et treningssenter for å få trent med det.

Det fine med slynge er at det utfordrer oss ved å gjøre de tingene vi skal gjøre ustabilt og dermed får man aktivert flere deler av den muskelen vi har lyst til å trene.

Planke

ukens-treningokt-planke

Ha fokus på å stramme godt inn magen og prøv å dra fremsiden av bekkenet litt opp mot navlen.

Sideliggende

ukens-treningsokt-sideliggende

Side liggende planke er en fin øvelse på lik linje med vanlig planke. Prøv å tenk at det skal være en rett linje gjennom hele kroppen.

Skulder

ukens-treningsokt-skulder

Legg deg litt fremover slik at det blir god belastning for skulderpartiet. Stå slik som du ville gjort i en planke. Stiv av kroppen og før hendene så langt fremover du klarer.

Bryst

ukens-treningsokt-bryst

Prøv å gjør en push-up i slyngene. Har du slyngene langt ned mot gulvet så blir det tyngre.

Pull-up

ukens-treningsokt-pull-up
ukens-treningsokt-pull-up-strak

Her er to varianter av pull-up. Det er noe lettere med bøyde bein og tyngre med strake bein.

Lykke til med ukens styrkeøvelser!

Atle Ekenberg

Atle Ekenberg

Atle Ekenberg jobber hos Kropp og Helseklinikken AS som naprapat, og har sin utdannelse fra Naprapat Högskolan i Stockholm der han ble uteksaminert i 2004. Han har jobbet fast med syklister på det norske junior- og U-23 landslaget frem til 2008, og etterhvert med profflaget Team Hitec Products frem til 2012. Atle har også vært aktiv idrettsutøver innen langrenn og sykling i mange år. Nå liker han å løpe langt, og helst i fjellet. Dette har ført til et høyt forbruk av sko. Lurer du på noe angående sko, løping eller trening er Atle mannen å spørre.

Vil du dele artikkelen videre?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Relevante artikler