Ukens treningsøkt (13/2021)

Ukens treningsøkt - Påsketrening med Atle - Kropp og Helseklinikken

Nå står påsken for tur og det betyr at det blir noen etterlengtede fridager for de fleste av oss. Denne uken har jeg nok en gang lyst til å slå et slag for de litt lengre og rolige turene, noe jeg har oppfordret til både i juleferien og til vinterferien. Og det er fordi dette er noe vi ofte ikke får tid til i en hektisk hverdag. Mange er fornøyde om man bare kommer ut 30 – 60 minutter noen ganger i uken. Får man kommet ut i flere timer – og da i et ROLIG tempo – så får kroppen mulighet til å utvikle utholdenheten sin. I tillegg kan det være godt for hodet å bare komme seg ut i et rolig tempo.

I påsken kan det være litt skiftende føre og forhold der man er, så da er det bare å bruke fantasien på hva man vil gjøre. Mange drar til fjells og da har man f.eks. mulighet for gode skiturer når sola står høyt på himmelen og dagene blir lenger og lenger. Kanskje det til og med er skareføre så muligheten byr seg til å oppdage nye steder.

For de som tar påsken i lavlandet så kan man sikkert også finne skiføre på åsen, eller kanskje det er bart langs Mjøsa og det er mulighet å få litt mer vårfølelse. Noen synes det sikkert det er på tide å ta ut sykkelen igjen.

Vi ønsker alle en god og aktiv påske!

Atle Ekenberg

Atle Ekenberg

Atle Ekenberg jobber hos Kropp og Helseklinikken AS som naprapat, og har sin utdannelse fra Naprapat Högskolan i Stockholm der han ble uteksaminert i 2004. Han har jobbet fast med syklister på det norske junior- og U-23 landslaget frem til 2008, og etterhvert med profflaget Team Hitec Products frem til 2012. Atle har også vært aktiv idrettsutøver innen langrenn og sykling i mange år. Nå liker han å løpe langt, og helst i fjellet. Dette har ført til et høyt forbruk av sko. Lurer du på noe angående sko, løping eller trening er Atle mannen å spørre.

Vil du dele artikkelen videre?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Relevante artikler