Ukens treningsøkt (17/2021)

Ukens treningsøkt - Kropp og Helseklinikken

Det er ikke alltid så lett å vite hva slags styrkeøvelser man skal velge hvis man vil ha litt styrke på hele kroppen. Det finnes et utall øvelser å velge mellom og man kan trene på så mange ulike måter.

For å gjøre det enkelt så har jeg valgt meg noen styrkeøvelser som går på de store musklene og bevegelsesmåtene. Dette gjør jeg for å forberede meg til ting jeg liker å gjøre, slik som løpe, gå på ski, sykle eller gå i fjellet.

Atles favorittøvelser styrke

  • Knebøy
  • Utfall
  • Dips
  • Hangups
  • Push-up
  • Mage
  • Rygg

Ved hjelp av disse øvelsen så får man trent de store musklene i både beina og på overkroppen samt kjernemuskulaturen.

Når det gjelder repetisjoner og sett så liker jeg å kjøre pyramide-sett når jeg trener beina. Da begynner jeg med et sett med ganske mange repetisjoner, 20, for å så gå nedover til 15, 10, 5, for så å gå opp igjen, 5, 10, 15.

På overkroppen prøver jeg å finne en motstand eller en måte å gjøre øvelsen lettere slik at jeg kan ta 15 repetisjoner og så gjøre jeg dette 3 ganger. Da er det så tungt at jeg ikke klarer siste repetisjon.

For mage og rygg så fungerer det bra med sit-ups og «skiløperen» for ryggen. Da bruker jeg ofte bruke tid og ikke repetisjoner. Jobber 45 sekunder for å så hvile i 15 sekunder og kjører gjerne 3-4 runder.

Lykke til!

Atle Ekenberg

Atle Ekenberg

Atle Ekenberg jobber hos Kropp og Helseklinikken AS som naprapat, og har sin utdannelse fra Naprapat Högskolan i Stockholm der han ble uteksaminert i 2004. Han har jobbet fast med syklister på det norske junior- og U-23 landslaget frem til 2008, og etterhvert med profflaget Team Hitec Products frem til 2012. Atle har også vært aktiv idrettsutøver innen langrenn og sykling i mange år. Nå liker han å løpe langt, og helst i fjellet. Dette har ført til et høyt forbruk av sko. Lurer du på noe angående sko, løping eller trening er Atle mannen å spørre.

Vil du dele artikkelen videre?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Relevante artikler