Ukens treningsøkt (22/2021)

Ukens treningsøkt - Prøv padling - Kropp og Helseklinikken

Sommeren nærmer seg og mange har nok begynt å tenke mer og mer på sommerferien. En fin aktivitet som er fin å gjøre på sommeren er kajakkpadling. Dette er noe som flere og flere har fått øyne opp for de siste årene.

Vi har mange fine padlemuligheter i distriktet vårt. Enten det er på Mjøsa eller mange av de andre mindre vannene rundt om. Padling byr på mange fine muligheter til å oppdage ny steder eller kanskje se kjente steder fra en annen side.

Padling kan være en stille og rolig aktivitet hvor du virkelig kan føle på stillhet og komme nærme naturen. Noe som virkelig kan anbefales. Enten man velger bare tar en kort tur eller tar det litt lenger og pakker med seg en sovepose og telt og tar en overnatting eller flere.

Men kajakk padling kan by på noen utfordringer, så hvis du ikke har gjort det før så anbefales det å ta et grunnkurs. Dette tilbys av Gjøvik og Toten kajakklubb og DNT Gjøvik og omland. De har kurs i både juni og august. Tar man et slikt kurs så vil man føle trygghet i vannet og man får et «Våttkort», noe som gjør at det er lettere få leid kajakk når man er på ferie.

Så kanskje det er i år også vannet blir tatt i bruk for å holde seg i aktivitet.

Lykke til!

Atle Ekenberg

Atle Ekenberg

Atle Ekenberg jobber hos Kropp og Helseklinikken AS som naprapat, og har sin utdannelse fra Naprapat Högskolan i Stockholm der han ble uteksaminert i 2004. Han har jobbet fast med syklister på det norske junior- og U-23 landslaget frem til 2008, og etterhvert med profflaget Team Hitec Products frem til 2012. Atle har også vært aktiv idrettsutøver innen langrenn og sykling i mange år. Nå liker han å løpe langt, og helst i fjellet. Dette har ført til et høyt forbruk av sko. Lurer du på noe angående sko, løping eller trening er Atle mannen å spørre.

Vil du dele artikkelen videre?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Relevante artikler