Ukens treningsøkt (3/2021)

Ukens treningsøkt - Kropp og Helseklinikken - Trugetur

Nå har vinteren for alvor kommet og det ligger et fint tykt lag med snø i skogen. Da er det ikke alltid så lett å ta beina fatt og gå de vanlige gå turene som man pleier å gjøre om sommeren. Og det er heller ikke alle som går så mye på ski.

Så da kan det være et godt alternativ å gå på truger. Truger har virkelig blitt populært de siste årene og det er stadig flere som bruker det. Det fine med truger er at man kan gå nesten der man vil om vinteren da de har en veldig god bæreevne i snøen. Og man er ikke like avhengig av å følge de opptråkkede stiene, men heller gå der man vil og oppdage nye og spennende steder som normalt ikke er tilgjengelig på vinterstid.

Når man går på truger så kan det være fint å ta i bruk staver. Både for litt ekstra balanse, men også for å aktivisere de store musklene i overkroppen.

Når man er på tur så kan gjøre slik vi har beskrevet i tidligere utgaver av de ukentlige treningsøktene; Man kan velge å gå rolig og bare nyte, eller man kan velge å gå fortere for å få opp pulsen. Ønsker man litt ekstra styrketrening, så ta med en ryggsekk med litt vekt – eller kanskje en liten matbit?

God tur og lykke til!

Atle Ekenberg

Atle Ekenberg

Atle Ekenberg jobber hos Kropp og Helseklinikken AS som naprapat, og har sin utdannelse fra Naprapat Högskolan i Stockholm der han ble uteksaminert i 2004. Han har jobbet fast med syklister på det norske junior- og U-23 landslaget frem til 2008, og etterhvert med profflaget Team Hitec Products frem til 2012. Atle har også vært aktiv idrettsutøver innen langrenn og sykling i mange år. Nå liker han å løpe langt, og helst i fjellet. Dette har ført til et høyt forbruk av sko. Lurer du på noe angående sko, løping eller trening er Atle mannen å spørre.

Vil du dele artikkelen videre?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Relevante artikler