Ukens treningsøkt (30/2021)

Ukens treningsøkt - Klatring - Kropp og Helseklinikken

Nå er sommeren her for fullt og det er bare å nyte lange varme dager og lyse kvelder. Mange er ute og reiser på ferie, mens andre har kommet tilbake på jobb.

Denne uken vil jeg slå et slag for klatring. Ser man på barn så klatrer de overalt hvis de får anledning til det, men en eller annen gang så slutter man med det. Men klatring er en veldig bra bevegelses form. Her får man utfordret styrke, balanse, koordinasjon og kanskje til og med litt høydeskrekk.

Det finnes mange måter å klatre på. Den mer tradisjonelle måten er å gjøre det i fjellet eller på en klippe, men det kan være litt avansert for de fleste. Men i de senere årene har det dukket opp klatreparker rundt om i landet som er morsomme å prøve. Ellers så finnes det også innendørs anlegg. Her kan man få prøvd klatring uten å ha alt for mye kunnskap fra før og det passer veldig bra å gjøre på en regnværsdag.

Klatring er en veldig fin familieaktivitet, og det er ofte barna som fører an. Så bare heng på!

Ukens treningsøkt (30/2021) - Kropp og Helseklinikken - Gjøvik
Innendørs klatring er gøy!
Ukens treningsøkt (30/2021) - Kropp og Helseklinikken - Gjøvik
Klippeklatring utfordrer både balanse, koordinasjon og problemløsning.
Ukens treningsøkt (30/2021) - Kropp og Helseklinikken - Gjøvik
I klatreparken får man utfordret balanse, koordinasjon og opplevelsen av høyde.

Atle Ekenberg

Atle Ekenberg

Atle Ekenberg jobber hos Kropp og Helseklinikken AS som naprapat, og har sin utdannelse fra Naprapat Högskolan i Stockholm der han ble uteksaminert i 2004. Han har jobbet fast med syklister på det norske junior- og U-23 landslaget frem til 2008, og etterhvert med profflaget Team Hitec Products frem til 2012. Atle har også vært aktiv idrettsutøver innen langrenn og sykling i mange år. Nå liker han å løpe langt, og helst i fjellet. Dette har ført til et høyt forbruk av sko. Lurer du på noe angående sko, løping eller trening er Atle mannen å spørre.

Vil du dele artikkelen videre?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Relevante artikler