Ukens treningsøkt (32/2021)

Ukens treningsøkt - Høy Intensitet - Kropp og Helseklinikken

Denne uken er det fokus på å jobbe med litt høy puls på stedet. Dette er trening som ikke krever noe utstyr eller plass.

Dette er en økt som du kan selv velge om du vil bruke antall repetisjoner eller tid som enhet når du trener. Eller kanskje begge.

Som oppvarming kan du løpe litt på stedet og ta litt høye kneløft og bakover spark for å få opp pulsen og varmen i kroppen.

Sett så i gang med hoveddelen av økten;

Hinke

Prøv å kom så langt du kan på 5 hink. Hink så tilbake på det andre beinet.

Spensthopp

Ta for eksempel 10 spensthopp, eller jobb med det i 30 – 60 sekunder.

Stjerne hopp

Samme som spensthoppene,

Splitthopp

Samme her som tidligere, men dette kan være en tung øvelse så for mange så kan det være greit å begynne med 10 – 20 hopp.

Burpees

En fin og tung øvelse hvor du begynner mageliggende for å så gå opp i et spensthopp. Velg enten et antall eller en tid du har lyst til å prøve deg på.

Sidehopp (skøytehopp)

Her hopper du til siden, vekselvis høyre og venstre. Prøv å ikke hoppe forlangt, men land stabilt slik at du kan direkte hoppe tilbake. Ta enten et vist antall eller prøv å hold på opp til 60 sekunder.

Alle disse øvelse er tunge, og det kan være litt vanskelig å vite hvor mye du må ta i for å orke alt sammen.

Er du interessert i høy puls så jobber du med litt mindre innsats i hvert hopp og jobber over en lengre tid og ganske korte pauser. Har du mer lyst til å jobbe med kraft og eksplosivitet så har du høyre innsats på hvert hopp, færre hopp og lengre pauser.

Lykke til!                                             

Atle Ekenberg

Atle Ekenberg

Atle Ekenberg jobber hos Kropp og Helseklinikken AS som naprapat, og har sin utdannelse fra Naprapat Högskolan i Stockholm der han ble uteksaminert i 2004. Han har jobbet fast med syklister på det norske junior- og U-23 landslaget frem til 2008, og etterhvert med profflaget Team Hitec Products frem til 2012. Atle har også vært aktiv idrettsutøver innen langrenn og sykling i mange år. Nå liker han å løpe langt, og helst i fjellet. Dette har ført til et høyt forbruk av sko. Lurer du på noe angående sko, løping eller trening er Atle mannen å spørre.

Vil du dele artikkelen videre?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Relevante artikler