Ukens treningsøkt (39/2020)

Gåtur på høsten - Kropp og Helseklinikken

Denne ukens forslag til økt er en litt lengre tur. Høsten er her, og det er en fin anledning til å gå ut å nyte og oppdage alle de fine fargene som denne årstiden er preget av.

Med en litt lengre tur så menes en tur hvor man er ute over lenger tid. For noen så vil det si at man er ute og går i skogen i et rolig tempo og kanskje sanker litt sopp og koser seg. For andre så vil det være å ta seg en lengre sykkeltur eller en løpetur i klar og frisk høstluft.

Det er mange fordeler ved å ta seg tid til de lengre turene. Det gir en helt annen ro og det er ikke stress om hvor fort og hvor lenge man skal være ute. Så lenge man er ute og er i bevegelse så har man vunnet.

Det er på de lengre turene vi trener utholdenheten vår. Evnen til å være i bevegelse over lengre tid. Mange som holder seg aktive er ikke alltid like interessert i hvor fort de kan f.eks. løpe, men setter større pris på å ha en fysisk form som gjør de i stand til å gå de lange skiturene på vinteren eller lange fjellturer om sommeren. Da er det greit å ha trent litt på den egenskapen.

Vi ønsker alle en god tur!

PS! Del gjerne et bilde fra din treningsøkt på vår Facebook-side!

Atle Ekenberg

Atle Ekenberg

Atle Ekenberg jobber hos Kropp og Helseklinikken AS som naprapat, og har sin utdannelse fra Naprapat Högskolan i Stockholm der han ble uteksaminert i 2004. Han har jobbet fast med syklister på det norske junior- og U-23 landslaget frem til 2008, og etterhvert med profflaget Team Hitec Products frem til 2012. Atle har også vært aktiv idrettsutøver innen langrenn og sykling i mange år. Nå liker han å løpe langt, og helst i fjellet. Dette har ført til et høyt forbruk av sko. Lurer du på noe angående sko, løping eller trening er Atle mannen å spørre.

Vil du dele artikkelen videre?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Relevante artikler