Ukens treningsøkt (42/2020)

Ukens treningsøkt uke 42-2020 - Kropp og Helseklinikken

I media så kan vi ofte lese om hvor smart det er å trene kjernemuskulatur av ulike årsaker. Hva begrepet kjernemuskulatur innebærer kan være litt vanskelig å forstå.

Hva er kjernemuskulatur?

Med kjernemuskulatur så menes muskulaturen som sitter rundt magen og ryggen, og som ligger mellom bekkenet og opp mot brystet. Mange tenker nok på kjernemuskulatur som kun magemusklene, men begrepet innebærer også muskler i ryggen.

Kjernemuskulaturens oppgave er å stabilisere og overføre kraft mellom overkropp og underkropp. De er bindeleddet mellom de ulike kroppsdelene. Ved hjelp av disse musklene så får vi bedre balanse og resten av kroppen vil fungere bedre. Har vi en sterk kjerne så vil vi kunne få mer ut av den kraften vi legger ned i en bevegelse.

Det går an å trene disse musklene på mange måter, men denne uken skal vi se nærmere på et par enkle metoder.

Sit-ups

De fleste kjenner til sit-ups. Det som er viktig å tenke på er å ikke løfte for høyt og prøve å presse korsryggen ned i bakken samtidig som man løfter. Man behøver ikke å løfte høyre enn at skulderbladene kommer opp fra bakken. Når man er på toppen så holder man ca. 2 sekunder, før man går rolig ned igjen. Prøv gjerne å gjør 15 repetisjoner, og gjør det 3 ganger.

Ukens treningsøkt (42/2020) - Kropp og Helseklinikken - Gjøvik

Skiløper

Skiløperen er en fin øvelse for å trene ryggen og generell balanse i overkroppen.

Prøv å gjør 15 repetisjoner med motsatt arm og bein før du bytter og gjøre det samme en gang til med den armen og beinet. Gjør gjerne 3 ganger på hver side.

Ukens treningsøkt (42/2020) - Kropp og Helseklinikken - Gjøvik

Tyrkisk get-up

Dette kan være en litt uvant øvelse for mange, og den inneholder mange elementer. Her det viktig å ha fokus på å holde vekten rett opp hele tiden. Man behøver ikke gjøre mer enn 5 repetisjoner med vekten i hver hånd. Klarer du mer enn 5 repetisjoner anbefales det at du løfter en tyngre vekt.

Ukens treningsøkt (42/2020) - Kropp og Helseklinikken - Gjøvik

Oppsummering

Det finnes mange måter å trene kjernemuskulaturen på, men dette er 3 øvelser som er fine til å begynne med. Vi kommer tilbake med flere øvelser for kjernemuskulaturen også senere. Følg med :)

Lykke til!

 

Atle Ekenberg

Atle Ekenberg

Atle Ekenberg jobber hos Kropp og Helseklinikken AS som naprapat, og har sin utdannelse fra Naprapat Högskolan i Stockholm der han ble uteksaminert i 2004. Han har jobbet fast med syklister på det norske junior- og U-23 landslaget frem til 2008, og etterhvert med profflaget Team Hitec Products frem til 2012. Atle har også vært aktiv idrettsutøver innen langrenn og sykling i mange år. Nå liker han å løpe langt, og helst i fjellet. Dette har ført til et høyt forbruk av sko. Lurer du på noe angående sko, løping eller trening er Atle mannen å spørre.

Vil du dele artikkelen videre?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Relevante artikler