Ukens treningsøkt (43/2020)

Ukens treningsøkt - uke 43 - Kropp og Helseklinikken AS, Gjøvik

Nå er høsten her for fullt og det begynner å bli tidlig mørkt. Dette gjør gjerne at terskelen for å komme seg ut og være i aktivitet blir høyere. Vi har imidlertid løsningen!

Dra på treningstur med hodelykt

Det kan fort føles litt skummelt å komme seg ut når mørket har lagt seg. Derfor blir forslaget til ukens økt å komme seg ut i høstmørket på en hodelykt-tur. Det kan virke litt uvant – og til og med litt skummelt – første gangen man skal legge ut på tur i mørket, men det gir en unik følelse.

Valg av rute

Velg en rute du er godt kjent med. Hodelykta behøver ikke være den beste som finnes, men en som gir nok lys til å kunne se noen meter foran seg. Vil du derimot løpe, så anbefaler vi å finne en hodelykt som lyser opp noe bedre.

På en slik tur så vil omgivelsene gjerne oppleves noe annerledes enn hva de gjør når man går turen i dagslys. Og man kommer hjem med helt andre inntrykk enn det man pleier. Selv så blir det flest hodelykt-turer på denne tiden av året helt frem til våren kommer. Skal man få til aktivitet i en hektisk hverdag med jobb og familie så er det gjerne på kvelden man har tid.

Lykke til og så håper jeg ser flere hodelykter der ute!

PS! Husk refleks!

Atle Ekenberg

Atle Ekenberg

Atle Ekenberg jobber hos Kropp og Helseklinikken AS som naprapat, og har sin utdannelse fra Naprapat Högskolan i Stockholm der han ble uteksaminert i 2004. Han har jobbet fast med syklister på det norske junior- og U-23 landslaget frem til 2008, og etterhvert med profflaget Team Hitec Products frem til 2012. Atle har også vært aktiv idrettsutøver innen langrenn og sykling i mange år. Nå liker han å løpe langt, og helst i fjellet. Dette har ført til et høyt forbruk av sko. Lurer du på noe angående sko, løping eller trening er Atle mannen å spørre.

Vil du dele artikkelen videre?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Relevante artikler