Ukens treningsøkt (52/2020)

Avspenning og tøying - ukens treningsøkt - Kropp og Helseklinikken Gjøvik

Stress er egentlig en en normal reaksjon som har reddet oss mennesker i mange situasjoner. Når noe oppleves som en trussel starter binyrene å produsere kortisol, noradrenalin og adrenalin. Mer blod går ut til ekstremitetene (armer og bein) mindre til fordøyelsessystemet, pulsen og blodtrykket går opp og spenningsnivået i muskulaturen øker.  Problemene kommer når denne responsen vedvarer over tid. 

I dag er det mange som sliter med vedvarende stress over tid på grunn av jobb, familieliv eller tidspress. Det er skadelig for kroppen og helsa vår. Det påvirker korttidshukommelsen, konsentrasjonen, og immunforsvaret vårt blir dårligere på grunn av høyt kortisolnivå i kroppen over tid. 

Et veldig enkelt grep som kan gjøres hvor- og når som helst er å jobbe med pusten. Noe så enkelt som pust kan bli veldig vanskelig når man er stresset. Ved å ta en serie på flere dype inn- og utpust kan man faktisk aktivere det parasympatiske nervesystemet. Kort fortalt er det parasympatiske nervesystemet det som får oss til å roe og stresse oss ned, hvile og få god nattesøvn. 

Stress ned og finn roen til juleferien

Stress ned inn mot juleferien og ta deg noen korte pauser i hverdagen hvor du fokuserer på god pust. Bruk gjerne tøye- og avspenningsøvelsene våre som vi viser nedenfor. Det hjelper til med å få ned skuldrene og spenningsnivået i muskulaturen.

Video av øvelsene

Ukens treningsøkt (52/2020) - Kropp og Helseklinikken - Gjøvik

Lykke til!

Beate Aarstad Engelund

Beate Aarstad Engelund

Beate er daglig leder av Kropp og Helseklinikken AS og Massasjeterapeut NMF, utdannet ved Axelsons Body work school i 2003. Hun har videre utdannelse i medisin grunnfag og kurs innen kinesiotape, IMS (nålebehandling), Anatomy Trains og Natural Movement terapeut. En tidligere eliteseriespiller i håndball med 65 U-landslagskamper for Norge, som er lidenskapelig opptatt av kosthold, fysisk aktivitet og å hjelpe lokalbefolkningen til å oppnå bedre helse. Beate har ikke glemt håndballen helt og har tatt trener 1 kurs for å kunne engasjere seg i barnehåndballen i Gjøvik HK. Ta gjerne en kikk på artiklene Beate har skrevet, hvilke behandlinger hun tilbyr og oversikten over ledige timer.

Vil du dele artikkelen videre?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Relevante artikler