Ukens treningsøkt (53/2020)

Styrke intervall - Kropp og Helseklinikken

Styrke intervall

God jul!

Da har årets siste uke kommet, og mange koser seg sikkert nå i romjulen. Dette er en tid hvor mange har fri. Noen har god tid, mens andre har flere planer i denne uken.

Avhengig av hvor god tid man har, og hva man har lyst til å gjøre så kan man hente litt inspirasjon for ukens økt i høstens tidligere økter. Eller kanskje man oppsøker snøen og får seg en skitur.

For de som ikke har så mye tid til overs i julen, men allikevel vil ha en ganske kort og intensiv økt,  så er forslaget til ukens økt styrke intervall. Dette er en økt som man kan legge opp som man selv vil, men jeg tillater meg å komme med noen forslag :)

Legg opp økten slik du ønsker ut fra noen få øvelser. Kanskje 4-5 stk. Velg så hvor mange repetisjoner du vil ha pr. øvelse. F.eks. 100 knebøy, 50 pushup. Del dette opp i en sirkeltrening med intervaller.

Eksempel på øvelser

  • 100 knebøy
  • 50 pushupp
  • 100 situps
  • 60 utfall
  • 50 dips

Juster det totale antallet etter hvor mange du tror klarer. Del så dette inn i en type sirkel trening.

Begynn med for eksempel 20 knebøy, 10 pushup, 20 situps, 15 utfall, 10 dips og så tar du 1 min pause. Gjenta dette til du har tatt de antall repetisjoner som du har planlagt på hver øvelse. 

Dette gir en fin og intensiv treningsøkt hvor du får god puls underaktiveten og med litt pause mellom seriene.

Lykke til!

Atle Ekenberg

Atle Ekenberg

Atle Ekenberg jobber hos Kropp og Helseklinikken AS som naprapat, og har sin utdannelse fra Naprapat Högskolan i Stockholm der han ble uteksaminert i 2004. Han har jobbet fast med syklister på det norske junior- og U-23 landslaget frem til 2008, og etterhvert med profflaget Team Hitec Products frem til 2012. Atle har også vært aktiv idrettsutøver innen langrenn og sykling i mange år. Nå liker han å løpe langt, og helst i fjellet. Dette har ført til et høyt forbruk av sko. Lurer du på noe angående sko, løping eller trening er Atle mannen å spørre.

Vil du dele artikkelen videre?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Relevante artikler