Ukens treningsøkt (8/2021)

Ukens treningsøkt - Beate's favorittøvelser - Kropp og Helseklinikken

Denne styrkeøkten er med litt mer belastning. Kroppen er svært tilpasningsdyktig, så derfor er det viktig å tenke progresjon i styrketrening.

Hvis du alltid trener de samme øvelsene eller med samme belastning, så stopper fremgangen etterhvert. Bare det å snu treningsprogrammet opp ned – og gjøre øvelsene i motsatt rekkefølge – utgjør en forskjell. Det er også fint å endre litt på øvelsene og øke vanskelighetsgraden etterhvert som du blir sterkere.

Et annet tips er å variere intensiteten på øktene. En gang kan du kjøre programmet med rolig intensitet, neste gang kan du ha fokus på høyt tempo og kjøre øvelsene fortløpende uten pauser. Mange har hørt om Kettlebell, eller vektsteiner i styrketrening. Det er en super måte å legge til mer belastning.

Disse øvelsene kan du gjennomføre med antall kilo vekt tilpasset det nivået du er på. Etterhvert kan du utfordre deg selv ved å øke belastningen. Dette er øvelser hvor du engasjerer det meste av kroppen I hver øvelse. Antall repetisjoner er bare et forslag. Prøv deg frem! Kjør gjerne tre serier med eller uten pause imellom øvelsene.

«Beate’s favorittøvelser»

  1. Markløft 20 reps
  2. Utfall med arm over hodet 2×10 reps
  3. Thrusters 2×8 reps
  4. Bekkenløft 20 reps
  5. Et beins markløft 2×10 reps
  6. Knebøy 15 reps
  7. Skulderpress 2×10 reps
  8. Kettlebellswing 15 reps.

Lykke til!

Beate Aarstad Engelund

Beate Aarstad Engelund

Beate er daglig leder av Kropp og Helseklinikken AS og Massasjeterapeut NMF, utdannet ved Axelsons Body work school i 2003. Hun har videre utdannelse i medisin grunnfag og kurs innen kinesiotape, IMS (nålebehandling), Anatomy Trains og Natural Movement terapeut. En tidligere eliteseriespiller i håndball med 65 U-landslagskamper for Norge, som er lidenskapelig opptatt av kosthold, fysisk aktivitet og å hjelpe lokalbefolkningen til å oppnå bedre helse. Beate har ikke glemt håndballen helt og har tatt trener 1 kurs for å kunne engasjere seg i barnehåndballen i Gjøvik HK. Ta gjerne en kikk på artiklene Beate har skrevet, hvilke behandlinger hun tilbyr og oversikten over ledige timer.

Vil du dele artikkelen videre?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Relevante artikler