Ukens treningsøkt (9/2021)

Trening til Birkebeinerrennet

Langtur

For noen har nå tiden kommet til vinterferie og vi har beveget oss inn i mars måned. Nå er tiden inne for å ta noen lange gode turer. Selv om Birkebeinerrennet er avlyst trenger ikke vi å avlyse egen trening. Vi kan slippe ned skuldrene og nyte det å være ute.

Det er ikke bare de som skulle gått Birken som kan ha nytte av en langtur. Det er noe spesielt å planlegge og legge ut på en langtur. En lang tur kan være så mangt, men jeg tenker at den bør strekke seg fra 2 timer og oppover for å kunne kalles en langtur. Og den behøver ikke være hard eller rask. Det viktige er at man er ute og beveger seg over en lengre tid. Mange kan føle at når man er ute i lengre tid så kan man få en helt spesiell ro over seg, nesten litt meditativt. Man kan la tankene flyte litt rundt og ofte så klarer man å koble helt ut.

Mange tenker nok at en slik litt lenger tur vil være veldig slitsom, men det behøver den ikke være. Ta deg god tid, stopp opp og ta drikkepauser og matpauser når du føler behov for det. Kan godt tenke at det skal være en kosetur.

Lykke til!

Atle Ekenberg

Atle Ekenberg

Atle Ekenberg jobber hos Kropp og Helseklinikken AS som naprapat, og har sin utdannelse fra Naprapat Högskolan i Stockholm der han ble uteksaminert i 2004. Han har jobbet fast med syklister på det norske junior- og U-23 landslaget frem til 2008, og etterhvert med profflaget Team Hitec Products frem til 2012. Atle har også vært aktiv idrettsutøver innen langrenn og sykling i mange år. Nå liker han å løpe langt, og helst i fjellet. Dette har ført til et høyt forbruk av sko. Lurer du på noe angående sko, løping eller trening er Atle mannen å spørre.

Vil du dele artikkelen videre?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Relevante artikler