5 typiske problemer de ansatte sliter med på arbeidsplassen

5 typiske problemer de ansatte sliter med - Kropp og Helseklinikken, Gjøvik

Muskel og skjelettplager er den største årsaken til sykefravær i dag. Mange sliter periodevis, andre har vedvarende plager. Vi skal her gi deg noen tips til hvordan dette kan unngås i størst mulig grad på arbeidsplassen, slik at de ansatte får mindre fravær og bedriften reduserte kostnader.

Det kan være mange årsaker til denne økningen, blant annet feil arbeidsstilling, for stor belastning, ensidig arbeidssituasjon. Stress, krav og arbeidsmiljø er andre faktorer som spiller inn.

Vi har gjennom mange år opparbeidet oss lang og bred erfaring fra friskvernsavtaler med bedrifter. Terapeutene hos Kropp og Helseklinikken på Gjøvik reiser ut til bedrifter og behandler de ansatte for muskel og skjelettplager.

Vi er også genuint opptatt av 24-timers mennesket. Søvn, kosthold, fysisk aktivitet, stessmestring og psykososiale forhold vil også påvirke muskel og skjelettplager.

De 5 vanligste problemene de ansatte sliter med på jobben

1. Spenningshodepine

Det finnes mange forskjellige typer hodepine. Den mest vanlige og som øker mest er spenningshodepine. Her hjelper det sjelden med paracet og ibux. I starten kommer hodepinen ofte utover dagen og avtar til morgenen etter. Den blir bedre i helgene og ferier. Etterhvert blir hodepinen mer og mer konstant. Ofte skyldes det spenninger i muskulaturen i nakken, kjeve, bryst og hals.

2. Tennisalbue

Hvis denne først får satt seg, kan det bli ganske langvarig. Oftest skjer dette hos ansatte med pc-relatert jobb. Tenk hvor mange hundre om ikke tusenvis av repetisjoner muskulaturen i underarmene utfører i løpet av en arbeidsuke. Hvis du hadde tatt like mange repetisjoner i knebøy vil du kjenne hvor sliten du etterhvert blir. Muskelaturen blir sliten, overbelastet og stram.

3. Korsryggplager

Ikke-spesifikke korsryggplager er vanlig hos mange, spesielt hos de med stillesittende jobb. Når vi sitter hele dagen blir hofteleddsbøyerne etterhvert veldig korte. Det vil påvirke bekkenet og er ofte en medvirkende årsak til stivhetsfølelse eller en sliten følelse i lumbalryggen (korsryggen). Gluteusmuskulaturen (sete) er inaktiv hele dagen siden vi sitter på den.

4. Skulderplager

Om du jobber i en produksjonsbedrift eller foran en pc plages dessverre mange av vondt i skuldrene. Det kan være for trange forhold, frossen skulder, betente muskler/senefester eller andre ting.

5. Ensidig arbeidsstilling og inaktivitet

Dette påvirker muskel og skjelettsystemet negativt over tid. Studier viser at jevnlige pauser og tøying gir betydelig mindre plager i muskel og skjelett. Mange blir sittende eller jobbe i samme stilling over for lang tid om gangen. Spesielt i året som har gått – hvor mange har sittet på hjemmekontor – mister mange de små pausene de får i løpet av dagen med å være på arbeidsplassen.

Hvordan redusere disse problemene?

Ved å inngå en friskvernsavtale med Kropp og Helseklinikken, vil de ansatte få regelmessig behandling, råd og veiledning på hvordan de på best mulig måte kan forebygge og hindre tilbakefall av arbeidsrelaterte plager.

Mange venter alt for lenge før de tar tak i plagene sine og ender opp med en sykemelding. Sjelden blir muskel og skjelettplager bra igjen bare ved å avstå fra arbeid i to uker. Vår friskvernsavtale sikrer at de ansatte får jevnlig oppfølging og skadene får dermed mindre mulighet til å utvikle seg enn de ellers ville. Ved å forebygge med behandling over tid reduserer vi risikoen for så store plager at de ansatte ikke kan utføre jobben sin. Bedriftene vi har friskvernsavtale med i dag rapporterer om positiv utvikling i sykefraværet og ikke minst mer fornøyde ansatte.

Investér i dine ansatte og deres helse – det lønner seg!

Hele 41% av sykefraværet skyldes muskel-og skjelettlidelser. Ikke utsett denne viktige investeringen i bedriften og de ansattes helse. Vi reiser gjerne ut til din bedrift for å presentere hva vi kan gjøre for at nettopp din arbeidsplass skal kunne redusere sykefraværet og bedre helsen til de ansatte.

Bedre helse – mer fornøyde ansatte!

Behandling på jobben er langt mer enn bare et frynsegode bedrifter gir sine ansatte. Det er en populær investering i bedre helse, økt produktivitet og mer fornøyde ansatte.

Ta kontakt i dag for tilbud på friskvernsavtale for din bedrift!

Kropp og Helseklinikken AS
v/Beate Aarstad Engelund
Nedre Torvgate 3
2815 Gjøvik
Telefon: 611 48 900
E-post

Beate Aarstad Engelund

Beate Aarstad Engelund

Beate er daglig leder av Kropp og Helseklinikken AS og Massasjeterapeut NMF, utdannet ved Axelsons Body work school i 2003. Hun har videre utdannelse i medisin grunnfag og kurs innen kinesiotape, IMS (nålebehandling), Anatomy Trains og Natural Movement terapeut. En tidligere eliteseriespiller i håndball med 65 U-landslagskamper for Norge, som er lidenskapelig opptatt av kosthold, fysisk aktivitet og å hjelpe lokalbefolkningen til å oppnå bedre helse. Beate har ikke glemt håndballen helt og har tatt trener 1 kurs for å kunne engasjere seg i barnehåndballen i Gjøvik HK. Ta gjerne en kikk på artiklene Beate har skrevet, hvilke behandlinger hun tilbyr og oversikten over ledige timer.

Vil du dele artikkelen videre?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Relevante artikler