Kroppsholdning – Hva har det å si for muskelspenninger?

Konsentrert mann foran datamaskinen med anspent nakke og dårlig kroppsholdning

Hvordan vi bruker kroppen vår, avspeiler seg gjerne i spenninger i ledd- og muskelkjeder. Derfor er vi på Kropp og Helseklinikken opptatt av å jobbe gjennom hele kroppen, for å redusere smerter som har sittet i kroppen over lengre tid.

Kan man ha en «gal» kroppsholdning?

Det finnes ikke noe som er «riktig» eller «gal» kroppsholdning, men en oppreist kroppsholdning gjør noe med humøret vårt og pusten vår. En «friere» kropp kan gi deg mer overskudd. Mens en kropp som «overbelastes» eller «feilbelastes» over tid, kan danne et smertebilde. Derfor er det viktig å prøve å skape balanse i den,slik at kroppen din kan gjøre en optimal jobb for deg, ut fra dine forutsetninger.

Vi hos Kropp og Helseklinikken er opptatt av å skape balanse mellom kroppens ulike «sider» (venstre, høyre, foran, bak, overkopp i forhold til underkropp), og å redusere dysfunksjoner/restriksjoner i bevegelsen. Vi ønsker også at du er delaktig i behandlingen, så langt det lar seg gjøre. Det kan være endringer av sitte-/arbeidsstilling, treningsmønster, spisevaner, – ja til og med innebærer det at du kanskje må endre «mening/holdning».

Utdannelse som Natural Movement terapeuter

Massasjeterapeutene Beate og Yvonne på Kropp og Helseklinikken er utdannet Natural Movement terapeuter basert på GDS metoden og metoden til den nederlandske Dr. Niek Brouw. Vi har også grunnkurs i Anatomy Trains. Vi jobber med dysfunskjoner/restriksjoner i bevegelsene og passer på at disse får tilbake sin funksjon. Ved å jobbe gjennom hele kroppen, løsner vi i spenninger og smertene reduseres. Teknikkene vi bruker er enten avspenning av musklene, triggerpunktbehandling, bindevevsbehandling- både fascia release-teknikker, deep tissue release teknikker, kinesiotaping eller kopping.

Også våre øvrige terapeuter er opptatte av helheten og holdninger. Det gir oss en unik mulighet til å kunne være der for hele deg!

Beate Aarstad Engelund

Beate Aarstad Engelund

Beate er daglig leder av Kropp og Helseklinikken AS og Massasjeterapeut NMF, utdannet ved Axelsons Body work school i 2003. Hun har videre utdannelse i medisin grunnfag og kurs innen kinesiotape, IMS (nålebehandling), Anatomy Trains og Natural Movement terapeut. En tidligere eliteseriespiller i håndball med 65 U-landslagskamper for Norge, som er lidenskapelig opptatt av kosthold, fysisk aktivitet og å hjelpe lokalbefolkningen til å oppnå bedre helse. Beate har ikke glemt håndballen helt og har tatt trener 1 kurs for å kunne engasjere seg i barnehåndballen i Gjøvik HK. Ta gjerne en kikk på artiklene Beate har skrevet, hvilke behandlinger hun tilbyr og oversikten over ledige timer.

Vil du dele artikkelen videre?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Relevante artikler