Ukens treningsøkt (16/2021)

Ukens treningsøkt - Ta fram sykkelen - Kropp og Helseklinikken

Våren er her og dagene begynner å bli varmere og lengre. Mange har vært aktive på ski om vinteren, har klart å komme seg i bra form og ser nå gjerne etter andre aktiviteter for å opprettholde formen utover våren. Og for mange så blir det løping.

Som mange har erfart så er det å løpe om våren gjerne forbundet med litt skaderisiko om man ikke har løpt noe særlig i løpet av vinteren.

Det er viktig å ta noen forhåndsregler hvis man vil løpe etter hvert som snøen blir borte – og den blir jo først borte der hvor det er asfalt og tar noe lenger tid før stiene i skogen blir klare. PS! Om du vil ha tips til hvordan du kan komme i gang med løping så har vi skrevet litt om dette her.

Denne uken vil jeg slå et slag for sykkel!

Sykkel er en veldig fin måte å være i aktivitet på nå som veiene er bare og kostet for grus. Dette er en bevegelsesmåte som er skånsom for kroppen og det er lett å få høy puls slik at det blir en fin trenings effekt av det. Sykling kan fint kombineres med løping slik at overgangen fra vinter til vår blir litt enklere. Og det fine med sykkel er at man kommer seg ut på lengre distanser og får sett flere ting enn om man går eller løper.

Det er en myte at man må ha veldig lange sykkelturer for å få samme effekt som hvis man f.eks. løper. Jeg mener imidlertid at hvis man finner seg en god bakke å sykle og bruker denne som f.eks. en intervall-bakke, så vil effekten på hjerte og lunger være det samme – men med betydelig lavere belastning på ledd og sener.

Lykke til!

Atle Ekenberg

Atle Ekenberg

Atle Ekenberg jobber hos Kropp og Helseklinikken AS som naprapat, og har sin utdannelse fra Naprapat Högskolan i Stockholm der han ble uteksaminert i 2004. Han har jobbet fast med syklister på det norske junior- og U-23 landslaget frem til 2008, og etterhvert med profflaget Team Hitec Products frem til 2012. Atle har også vært aktiv idrettsutøver innen langrenn og sykling i mange år. Nå liker han å løpe langt, og helst i fjellet. Dette har ført til et høyt forbruk av sko. Lurer du på noe angående sko, løping eller trening er Atle mannen å spørre.

Vil du dele artikkelen videre?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Relevante artikler