Ukens treningsøkt (20/2021)

Ukens treningsøkt -Trening i motbakke - Kropp og Helseklinikken

Denne ukens økt blir et lite tilbakeblikk til den første økten vi starten med høsten 2020, uke 37 – Trening i motbakke.

Vi har mange motbakker i distriktet vårt. Bor du på Gjøvik så har vi bakker som Hovdebakken, Bergstoppen. Bor du på Vestre Toten så er det Lønneberget eller f.eks. Lauvhøgda. Og bor du på Østre Toten så finnes det mange muligheter på Totenåsen.

Dette er alle bakker som er bratte og fine å trene i. Og man vil få opp pulsen både om man går eller løper i dem.

Tar man utgangspunkt i Hovdebakken er det en bakke som har blitt populær de siste årene og man kan være med å prøve å gå til toppen av kjente fjelltopper, bare man går mange nok ganger i løpet av sommeren. Jeg synes denne bakken er spesielt fin å trene i for de fleste da den ikke er hverken for bratt eller for lang og det er lett å se om man bruker kortere tid etter hvert.

Så prøv denne uken å gå noen turer etter hverandre. Gå så du får god pust, men ikke så fort at du stivner i beina. Gjenta dette 4 til 5 ganger. Da har du fått en KJEMPE fin økt. Som vil gi deg bedre kondisjon og styrke i beina.

Lykke til!

Atle Ekenberg

Atle Ekenberg

Atle Ekenberg jobber hos Kropp og Helseklinikken AS som naprapat, og har sin utdannelse fra Naprapat Högskolan i Stockholm der han ble uteksaminert i 2004. Han har jobbet fast med syklister på det norske junior- og U-23 landslaget frem til 2008, og etterhvert med profflaget Team Hitec Products frem til 2012. Atle har også vært aktiv idrettsutøver innen langrenn og sykling i mange år. Nå liker han å løpe langt, og helst i fjellet. Dette har ført til et høyt forbruk av sko. Lurer du på noe angående sko, løping eller trening er Atle mannen å spørre.

Vil du dele artikkelen videre?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Relevante artikler