Nyhet! Ukens treningsøkt (37/2020)

Atle Ekenberg - Treningstips for Kropp og Helseklinikken AS

For en som nettopp har kommet i gang med trening etter sommeren så kan det til tider være vanskelig å vite hva man skal gjøre. Og man blir til tider stående fast i gamle vaner.

Av denne grunn, så kommer vi på Kropp og Helseklinikken til å legge ut noe vi kaller ukens treningsøkt. Dette er for å gi inspirasjon og motivasjon til å gjøre en aktivitet. Dette kan enten være en kondisjonsøkt eller en styrkeøkt. Alt avhenger av personen som lager økten og når på året det er, slik at vi finner en økt som passer årstiden.

Nyhet fra og med uke 37, 2020

Etter som høsten er her for fullt og det er fremdeles bart og fint ute, så er ukens økt et forslag om en kondisjonsøkt i motbakke.  Det er ikke mangel på motbakker i distriktet vårt og derfor er det fint å utnytte disse bakkene for å få opp pusten litt.

Ukens økt

Finn en motbakke og gå så fort opp den. Er det en kort bakke så kan man gå opp og ned flere ganger eller en lang bakke som tar opp til 15min. Blir det tungt å gå 15min sammenhengende, så er det bare å dele den opp i deler av 3 til 5 min.

Klarer man å jobbe så man får en god pust i 15min så har man fått en god kondisjons økt.

Gjør man en sånn økt regelmessig så vil man merke at det både blir lettere og at man kan komme seg fortere opp bakken.

Lykke til!

Atle Ekenberg

Atle Ekenberg

Atle Ekenberg jobber hos Kropp og Helseklinikken AS som naprapat, og har sin utdannelse fra Naprapat Högskolan i Stockholm der han ble uteksaminert i 2004. Han har jobbet fast med syklister på det norske junior- og U-23 landslaget frem til 2008, og etterhvert med profflaget Team Hitec Products frem til 2012. Atle har også vært aktiv idrettsutøver innen langrenn og sykling i mange år. Nå liker han å løpe langt, og helst i fjellet. Dette har ført til et høyt forbruk av sko. Lurer du på noe angående sko, løping eller trening er Atle mannen å spørre.

Vil du dele artikkelen videre?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Relevante artikler