Ukens treningsøkt (46/2020)

Ukens treningsøkt 46 - Kropp og Helseklinikken AS, Gjøvik

Nå begynner vinteren for alvor å nærme seg og snøen har allerede kommet på besøk. Dette kan være en vanskelig tid å opprettholde motivasjon til å komme seg ut på tur på de vanlige turene sine.

Ikke er det skiføre enda – for de som liker det – og ikke er det mulig å finne igjen den vanlige stien sin under all snøen, eller så er den full av gjørme…

Prøv heller å se denne tiden som en mulighet til å prøve nye ting eller som en utfordring til å trene mot ting som kommer. Det er mange her i Innlandet som liker å gå på ski og nå er en fin mulighet til å bygge opp litt styrke før skisesongen for alvor begynner. Så vil kroppen være mye mer klar.

Denne uken vil fokuset være på å styrke beina. Og det vil være noe tyngre øvelser enn hva forslaget i uke 38 var. Noen av disse øvelsene vil være greie å utføre for de fleste, mens noen andre vil være noe mer avansert.

Knebøy med hopp

Ta en knebøy, men på vei opp igjen så legg så mye kraft i at du letter fra bakken når du er helt oppe.

Burpees

Begynn mageliggende, for å så kom deg opp i stående og avslutt med et hopp. For å deretter   gå rett ned igjen på magen og gjenta dette.

Side utfall

Side utfall ligner litt på knebøy, men istedenfor å ha beina ved siden av hverandre hele tiden    så går man ut til en side før man presser seg tilbake til midten.

Splitthopp

Splitthopp er en tung øvelse. Man kan også kalle det telemark hopp. Her hopper man opp og og veksler på hvilket ben som er foran. Prøv å få det bakre kneet nesten ned i bakken før du            spretter opp igjen og bytter bein.

5-punkts utfall

Dette er en fin øvelse som kombinerer styrke og balanse. Ta utfall, men bytt på hvilken retning du går i. Det kan være f.eks til siden, fremover, bakover eller på skrå. Vil man ha ytterligere utfordring så kan man legge inn en rotasjon i overkroppen også.

De øvelsene som er foreslått denne uken kan gjøres tyngre eller lettere avhengig hvor mye kraft du legger ned og hvor mange repetisjoner du tar.

Begynn gjerne med serier med 10 repetisjoner og eksperimenter med det. Og prøv gjerne 2-3 serier.  

Det er ikke uvanlig å bli litt støl etter slike øvelser hvis man ikke er vant med det. Det er ikke nødvendig å gjøre alle 4 øvelsene på en gang. Det holder ofte med 2 om gangen.

Lykke til!

Se vår video av alle øvelsene

Ukens treningsøkt (46/2020) - Kropp og Helseklinikken - Gjøvik

Lykke til!

Atle Ekenberg

Atle Ekenberg

Atle Ekenberg jobber hos Kropp og Helseklinikken AS som naprapat, og har sin utdannelse fra Naprapat Högskolan i Stockholm der han ble uteksaminert i 2004. Han har jobbet fast med syklister på det norske junior- og U-23 landslaget frem til 2008, og etterhvert med profflaget Team Hitec Products frem til 2012. Atle har også vært aktiv idrettsutøver innen langrenn og sykling i mange år. Nå liker han å løpe langt, og helst i fjellet. Dette har ført til et høyt forbruk av sko. Lurer du på noe angående sko, løping eller trening er Atle mannen å spørre.

Vil du dele artikkelen videre?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Relevante artikler