Ukens treningsøkt (38/2020)

Trene motbakke - Kropp og Helseklinikken

I forrige ukes økt skrev vi litt om å gå fort i motbakke for å få bedre kondis. Denne ukens økt vil sette søkelys på beinstyrke.

Hvordan kan vi trene styrke?

Det finnes flere måter å trene styrke på, men i bunn og grunn så handler det om å gi muskulaturen en ytre motstand å jobbe mot. Dette kan f.eks. være å løfte vekter på et treningssenter. Men, i disse økt-forslagene vi vil heller ha fokus på økter du kan gjøre hjemme eller ute.

Sist uke skrev vi om å bruke motbakker for å jobbe med kondisjonen. De samme bakkene kan brukes til å trene styrke. For den som klarer så kan man fylle opp en sekk med vannflasker eller andre tunge ting og gå oppover. Bruk gjerne staver. Det bør være så tungt at det kjennes i beina og ikke i pusten når du går oppover. Her kan de samme tidsintervallene brukes. Enten så deler man opp bakken i kortere strekker på ca. 5 minutter, eller så går man en lang bakke på ca.15 minutter.

Alternativ treningsmetode

For de som synes det blir for litt voldsomt å gå i motbakke med sekk så kan man gjøre øvelser også hjemme på stuegulvet.

Fine øvelser å gjøre hjemme er knebøy og utfall.

Trene knebøy - Kropp og Helseklinikken
Trene knebøy

Den letteste er bare å gjøre knebøy uten noen form for ekstra vekt. Begynn gjerne med å gå så langt ned med rumpa som det føles komfortabelt og gjør 15 repetisjoner. Gjør så dette 3 ganger.  

Trene utfall - Kropp og Helseklinikken
Trene utfall

Går det bra så kan man utfordre seg selv med å ta utfall hvor man går frem og tilbake i stua. Her utfordres både styrke og balanse. Ta gjerne noen turer frem og tilbake.

Lykke til!

Atle Ekenberg

Atle Ekenberg

Atle Ekenberg jobber hos Kropp og Helseklinikken AS som naprapat, og har sin utdannelse fra Naprapat Högskolan i Stockholm der han ble uteksaminert i 2004. Han har jobbet fast med syklister på det norske junior- og U-23 landslaget frem til 2008, og etterhvert med profflaget Team Hitec Products frem til 2012. Atle har også vært aktiv idrettsutøver innen langrenn og sykling i mange år. Nå liker han å løpe langt, og helst i fjellet. Dette har ført til et høyt forbruk av sko. Lurer du på noe angående sko, løping eller trening er Atle mannen å spørre.

Vil du dele artikkelen videre?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Relevante artikler