Har du smerter under foten?

Smerter under foten - Kropp og Helseklinikken

Smerter under foten er ikke så uvanlig, spesielt ikke for de som bruker beina sine mye. Enten ved mye løping, gåing på jobb eller at man står mye i løpet av en dag.

En tilstand som da kan oppstå er noe vi kaller «Plantar fascitt». Dette oppstår når det blir for mye belasting i en senestruktur under foten som går mellom hælen og forfoten. Man får da mikro-rupturer som vil skape smerter under belastning.

Smerten sitter som oftest i bakre del av foten, inn mot hælbeinet, men smerten kan også sitte i hele fotens lengde i fotbuen og frem mot stortåleddet. Det er vanligvis verst når man belaster foten etter å for eksempel ha sittet lenge eller på morgenen når man går de første stegene når man står opp.

På klinikken så vil foten bli undersøkt og sammen med anamnesen så blir diagnosen stilt.

Når det kommer til behandling så vil den bestå i å jobbe med bløtvevsteknikker og jobbe med leddene i foten. Foten består av 26 bein og 35 ledd, så det er viktig at alt dette fungerer optimalt. Det vil også bli gjort en vurdering om det kan være hensiktsmessig med innleggssåler for å avlaste foten.

Selv så bør man unngå å belaste foten mer enn nødvendig. Unngå lange gå- og løpeturer som provoserer smerten. Bruk godt skotøy med god støtte. Tøying av muskulatur i legg og under foten har også vist seg å hjelpe.

Har du noen spørsmål så bare ta kontakt med oss på Kropp og Helseklinikken.

Atle Ekenberg

Atle Ekenberg

Atle Ekenberg jobber hos Kropp og Helseklinikken AS som naprapat, og har sin utdannelse fra Naprapat Högskolan i Stockholm der han ble uteksaminert i 2004. Han har jobbet fast med syklister på det norske junior- og U-23 landslaget frem til 2008, og etterhvert med profflaget Team Hitec Products frem til 2012. Atle har også vært aktiv idrettsutøver innen langrenn og sykling i mange år. Nå liker han å løpe langt, og helst i fjellet. Dette har ført til et høyt forbruk av sko. Lurer du på noe angående sko, løping eller trening er Atle mannen å spørre.

Vil du dele artikkelen videre?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Relevante artikler