Vondt i kneet – Hva kan en naprapat hjelpe til med?

Kneproblemer - Vondt i kne - Kropp og Helseklinikken, Gjøvik

Mange opplever å ha vondt i et kne. En naprapat er godt utdannet i å undersøke og finne årsaken til smertene. Og, årsaken er ikke nødvendigvis alltid i knærne

Diffuse plager i kneet

Man kan enkelt dele opp knesmerter i to grupper. Èn noe mer diffus plage som man ikke helt hva kommer av, og én noe mer konkret som kan komme av et traume, som for eksempel en vridning. 

Har man fått en skade i kneet etter f.eks. en vridning, så anbefales det ofte nærmere undersøkelser i form av bildediagnostikk for å undersøke om det har oppstått strukturell skade. 

Ulike symptomer ved knesmerter

Når det gjelder de diffuse plagene så kan de komme av mange ulike årsaker og gi forskjellige symptomer. Noen av de symptomene man kan kjenne er smerte på utsiden av kneet, under kneskålen eller mer smerte «inne» i kneet ved aktivitet. 

Er det en stivhet i muskulatur eller nedsatt funksjon i ledd over og nedenfor kneet så kan det føre til at kneet ikke fungerer optimalt og blir utsatt for mer belastning enn det som er optimalt. En naprapat vil også ta steget videre og undersøke årsaken til disse plagene og behandle disse slik at kneet igjen blir smertefritt. 

Kropp og Helseklinikken hjelper deg om du har vondt i kneet

Ikke la smerte i kneet stoppe deg fra å ha en aktiv hverdag. Ta turen innom Kropp og Helseklinikken på Gjøvik og la oss hjelpe deg.

Atle Ekenberg

Atle Ekenberg

Atle Ekenberg jobber hos Kropp og Helseklinikken AS som naprapat, og har sin utdannelse fra Naprapat Högskolan i Stockholm der han ble uteksaminert i 2004. Han har jobbet fast med syklister på det norske junior- og U-23 landslaget frem til 2008, og etterhvert med profflaget Team Hitec Products frem til 2012. Atle har også vært aktiv idrettsutøver innen langrenn og sykling i mange år. Nå liker han å løpe langt, og helst i fjellet. Dette har ført til et høyt forbruk av sko. Lurer du på noe angående sko, løping eller trening er Atle mannen å spørre.

Vil du dele artikkelen videre?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Relevante artikler