Unngå stresset i desember

Unngå stresset i desember - Kropp og Helseklinikken

Desember er for mange en hektisk tid. I en allerede travel hverdag skal det plutselig gjøres plass til baking, juleavslutninger, pynting, handle gaver, julebord, juleball, jule ditt og juledatt. Noen velger å gjøre minst mulig for at stresset ikke skal ta helt overhånd. 

Våre tips til deg for desemberdagene: 

  • Gjør det du har lyst til! Prioriter å gjøre de juleforberedelsene som gjør deg glad.  Hvis du virkelig kjenner etter, så «må» vi ingenting. Ingen kan være med på, eller gjøre alt. Noe kan vi prioritere bort slik at det blir mer tid til lystbetonte ting. Vi trenger kanskje ikke 5 juleavslutninger, 3 julemarked, 2 julekonserter og 4 julebord i løpet av 24 dager. 
  • Kanskje kan de «vanlige» postene i kalenderen reduseres i desember, slik at det blir mer tid til juleforberedelser. Trenger barna å være med på alle aktivteter/treninger i desember? Kanskje kan en gåtur med familien og se en julefilm sammen være topp. Eller kanskje dra på besøk til noen som ikke har så mange rundt seg i juletiden. 
  • Reduser gavepresset. Avtal med de du pleier å kjøpe gave til. Kanskje skal man i år la være å kjøpe gave til hverandre? Gjør noe hyggelig sammen isteden for. De fleste tenker nok det samme som deg og blir glad for at du spør.
  • Det er få dager til sola igjen snur og det begynner å bli lysere igjen! Det er en dag det er verdt å markere. 
  • Ta vare på noen av de gode juletradisjonene. Om det er baking, matlaging, pynting, henge opp julenek, dra på juletrehogst eller å tenne lys hver morgen. Ikke la være å ta vare på dette fordi hverdagen er travel. La desember være en magisk tid. Vi trenger litt magi i mørketiden og kanskje spesielt nå med tanke på hvordan verden ser ut. Den magien skaper du selv. 
  • Pust med magen og løft blikket. Takknemlighet er veldig kraftfullt. Det øker livsgleden og påvirker både din fysiske og mentale helse.  Det øker også din stresstoleranse.
  • Husk å komme deg ut i frisk luft! Tenk over hvor lenge siden du var ute i mer enn tiden det tar fra bilen og til døra. En tur ute i frisk luft er balsam for kropp og sjel. Det får vi altfor lite av på denne tiden av året.
  • Ta tilskudd av D-vitamin! 

God desemberhilsen fra Kropp og Helseklinikken

Beate Aarstad Engelund

Beate Aarstad Engelund

Beate er daglig leder av Kropp og Helseklinikken AS og Massasjeterapeut NMF, utdannet ved Axelsons Body work school i 2003. Hun har videre utdannelse i medisin grunnfag og kurs innen kinesiotape, IMS (nålebehandling), Anatomy Trains og Natural Movement terapeut. En tidligere eliteseriespiller i håndball med 65 U-landslagskamper for Norge, som er lidenskapelig opptatt av kosthold, fysisk aktivitet og å hjelpe lokalbefolkningen til å oppnå bedre helse. Beate har ikke glemt håndballen helt og har tatt trener 1 kurs for å kunne engasjere seg i barnehåndballen i Gjøvik HK. Ta gjerne en kikk på artiklene Beate har skrevet, hvilke behandlinger hun tilbyr og oversikten over ledige timer.

Vil du dele artikkelen videre?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Relevante artikler