Styrketreningens helsegevinster

Styrketreningens helsegevinster - Kropp og Helseklinikken

Styrketrening har mange helseeffekter. Det vanlige er å tenke at vi skal trene styrke for å bli sterke og kanskje få større muskler. Og dette vil skje når man begynner å gjøre øvelser hvor vi utsetter kroppen for en belastning som er tyngre enn det vi har gjort før. Dessuten er det viktig å være klar over at denne type trening vil ha god effekt uansett hvilket utgangspunkt man har.

Den gruppen personer som vil ha mest effekt av å begynne å trene styrke er de som ikke har gjort det før. De som begynner vil kunne få en enorm progresjon.

De effektene man vil få når man begynner med styrke er;

Økt styrke

Hverdagen blir lettere. Ting du gjør hver dag vil bli lettere. Det blir mindre tungt å bære posene hjem fra butikken, og mindre plager når du bærer barnet ditt på skuldra.

Økt muskelmasse

Mer muskler vil være med å hjelpe kroppen med vektregulering og økt forbrenning under hvile. Det krever mer energi for å opprettholde de musklene du har.      

Bedre beinhelse

Når vi belaster skjelettet vårt så vil kroppen starte prosesser som gjør at den tåler mer og man kan dermed forebygge beinskjørhet.

Bedre leddhelse

Leddene har behov for å bli brukt. Desto mer vi bruker leddene våre og belaster de, desto bedre «smurning» blir det. Og man vil typisk få mindre plager.

Styrketrening blir viktigere desto eldre vi blir. Dette vil være et godt verktøy for å få bedre helse, mestre hverdagens utfordringer og beholde funksjonsevnen så lenge som mulig.

Atle Ekenberg

Atle Ekenberg

Atle Ekenberg jobber hos Kropp og Helseklinikken AS som naprapat, og har sin utdannelse fra Naprapat Högskolan i Stockholm der han ble uteksaminert i 2004. Han har jobbet fast med syklister på det norske junior- og U-23 landslaget frem til 2008, og etterhvert med profflaget Team Hitec Products frem til 2012. Atle har også vært aktiv idrettsutøver innen langrenn og sykling i mange år. Nå liker han å løpe langt, og helst i fjellet. Dette har ført til et høyt forbruk av sko. Lurer du på noe angående sko, løping eller trening er Atle mannen å spørre.

Vil du dele artikkelen videre?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Relevante artikler