Ukens treningsøkt (26/2021)

Ukens treningsøkt - Komme i gang med løping - Kropp og Helseklinikken

Sommeren er her for fullt og forhåpentligvis så får vi masse varme og sol fremover. Dette kan være en fin anledning til å prøve løpeskoene. Mange har vært aktive og løpt jevnt og trutt, mens andre kanskje har vegret seg litt for å løpe. Har man fått vondt tidligere så er mange redd for at de ikke er i god nok form til å løpe.

Komme i gang med løping

En fin måte å komme i gang på er å ikke bite over for mye med en gang. Begynn i det små. I stedet for å tenke at nå skal man ta seg en løpetur, tenkt heller at man skal ta seg en rask gåtur hvor man legger inn løping underveis. Det kan være så kort som mellom to lyktestolper. Eller man kan prøve å løpe i f.eks. 1 min. for å så gå i 4min. Og etter hvert som man får gjort litt av dette så vil kjenne at det går lettere og lettere.

Etter hvert som man har kommet i gang så kan man prøve å variere underlag og terreng. Løper man f.eks. på sti så vil det bli tyngre, men man får også trent koordinasjon og balanse. Velger man turer som går mye opp og ned så ikke vær redd for å gå i motbakkene. Det går nødvendigvis ikke noe særlig saktere, men man sparer masse energi.

Ikke vær redd for å prøve å løpe, føler du at det blir for tungt, bare gå. Det er like god trening.

Tar du utfordringen?

Atle Ekenberg

Atle Ekenberg

Atle Ekenberg jobber hos Kropp og Helseklinikken AS som naprapat, og har sin utdannelse fra Naprapat Högskolan i Stockholm der han ble uteksaminert i 2004. Han har jobbet fast med syklister på det norske junior- og U-23 landslaget frem til 2008, og etterhvert med profflaget Team Hitec Products frem til 2012. Atle har også vært aktiv idrettsutøver innen langrenn og sykling i mange år. Nå liker han å løpe langt, og helst i fjellet. Dette har ført til et høyt forbruk av sko. Lurer du på noe angående sko, løping eller trening er Atle mannen å spørre.

Vil du dele artikkelen videre?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Relevante artikler