Har du hjemmekontor på grunn av Covid-19?

Mann ved tastatur

1 – Sitter du på hjemmekontor? Se over arbeidsstillingen din. Er bordet for høyt? Sett en pute på stolen slik at skuldrene ikke blir for høye. Sjekk at avstanden til PC og datamus ikke blir for stor. Dra laptopen eller tastaturet litt nærmere deg slik at underarmene slapper av. Sitt med ryggen godt inntil stolryggen slik at skuldrene ikke faller fremover og du får en lut holdning. Ta jevnlige pauser. Minst en gang i timen kan du reise deg opp og bruke 3 minutter på å tøye, bøye og strekke kroppen i ulike retninger. Her er det bare fantasien som setter grenser. Det viktige her er å få i gang litt blodsirkulasjon og bevegelse i muskulaturen.

2 – Synes du det er vanskelig å få til fysisk aktivitet? Lag en plan for uka! Hver dag bør inneholde en eller annen form for fysisk aktivitet. Her er et forslag til en ukeplan:

Dag 1 – 45 min rask gange.

Dag 2 – 45 min gå/joggetur (gåggetur). Du trenger ikke jogge hele tiden, men legg inn noen sekvenser med jogg underveis for å få opp pulsen om du klarer.

Dag 3 – 30 min styrke med egen kroppsvekt. Lag deg noen øvelser med de store muskelgruppene som for eksempel push-ups, sit-ups, knebøy, utfall, rygghev, bekkenløft etc.

Dag 4 – 30 min rask gange og 30 min uttøying. Gå med raskt tempo og bruk god tid til uttøying etterpå. Smidighet er viktig for å unngå skader og for å forebygge muskelplager.

Dag 5 – Sykkeltur. Nå er veiene bare og det er gode muligheter for å ta frem sykkelen.

Dag 6 – 45 min gå/joggetur. Når du kommer til en motbakke så løp eller gå med raskt tempo opp. Gå ned igjen og gjenta 3 ganger.

Dag 7 – 45 min styrke med egen kroppsvekt, eller bruk gjerne vekter hvis du har. Variasjon er viktig både for motivasjonen sin del og for belastningen sin del.

3 – Sliter du med muskel- og skjelettplager? Send oss en epost – post@kroppoghelseklinikken.no – og vi gir deg tilpassede råd for egenbehandling basert på dine plager.

4 – Trenger du et tøyeprogram? Alle som kjenner oss vet at vi er opptatt av helhet og balanse. Smidighet gir god muskelfunksjon. En stram muskel blir også en svak muskel som igjen påvirker hvordan musklene jobber.

5 – Vi kan også hjelpe deg med å sette sammen et treningsprogram. Gi oss beskjed på epost og vi sender deg et program.

Lykke til!

Vårlig hilsen fra 
Camilla, Yvonne, Thomas, Kjersti, Atle, Magdalena og Beate.

Beate Aarstad Engelund

Beate Aarstad Engelund

Beate er daglig leder av Kropp og Helseklinikken AS og Massasjeterapeut NMF, utdannet ved Axelsons Body work school i 2003. Hun har videre utdannelse i medisin grunnfag og kurs innen kinesiotape, IMS (nålebehandling), Anatomy Trains og Natural Movement terapeut. En tidligere eliteseriespiller i håndball med 65 U-landslagskamper for Norge, som er lidenskapelig opptatt av kosthold, fysisk aktivitet og å hjelpe lokalbefolkningen til å oppnå bedre helse. Beate har ikke glemt håndballen helt og har tatt trener 1 kurs for å kunne engasjere seg i barnehåndballen i Gjøvik HK. Ta gjerne en kikk på artiklene Beate har skrevet, hvilke behandlinger hun tilbyr og oversikten over ledige timer.

Vil du dele artikkelen videre?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on facebook

Relevante artikler