Hvordan komme i gang med treningen?

Trening kan være gøy

Nå er høsten her og hverdagen har kommet for fullt. De fleste av oss har kommet godt i gang med de vanlige rutinene våre for jobb og skole. For noen er høsten en periode hvor man tenker på å komme i gang igjen med trening etter en lang sommer. Men, hvordan komme i gang?

Dette kan være lett for noen, men for andre føles det vanskelig. Det kan føles litt skummelt og kanskje litt overveldende, da man ikke helt vet hva man skal gjøre.

Det viktigste er at du gjør noe, og at du gjør noe du liker.

Det er fort gjort å tenke at nå skal jeg begynne mange dager i uken og bli kjempeflink på kosthold. Da setter man imidlertid listen høyt og fallhøyden kan bli stor. Prøv heller å gjøre små forandringer og hold på dem.

Når det gjelder trening så er det viktigste at du gjør noe, og ikke hva du gjør. Vil du jobbe med utholdenhet og kondisjon så utgjør det ingen forskjell for kroppen om du går, sykler, løper eller svømmer. Så lenge du har en varighet eller intensitet som får deg til å puste godt og hjertet til å slå litt fortere, så vil du oppnå resultater.

Ønsker du å komme i gang med styrke så er det heller ikke så farlig hva du gjør, bare du tar i slik at du blir litt sliten i musklene. Gjør du styrketreningen inne på et treningssenter, kan du gjøre det så enkelt at du har en eller to øvelser hvor du trener beina, og en til to øvelser på de store musklene i overkroppen.

Lykke til med treningshøsten og hold det enkelt. Alt er bedre enn ingenting!

Atle Ekenberg

Atle Ekenberg

Atle Ekenberg jobber hos Kropp og Helseklinikken AS som naprapat, og har sin utdannelse fra Naprapat Högskolan i Stockholm der han ble uteksaminert i 2004. Han har jobbet fast med syklister på det norske junior- og U-23 landslaget frem til 2008, og etterhvert med profflaget Team Hitec Products frem til 2012. Atle har også vært aktiv idrettsutøver innen langrenn og sykling i mange år. Nå liker han å løpe langt, og helst i fjellet. Dette har ført til et høyt forbruk av sko. Lurer du på noe angående sko, løping eller trening er Atle mannen å spørre.

Vil du dele artikkelen videre?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Relevante artikler