Bør du trene styrke som utholdenhetsutøver?

Ukens treningsøkt - Styrketrening for økt utholdenhet - Kropp og Helseklinikken

Mange av de som er flinke til å trene regelmessig finner ofte en type bevegelsesform som de liker å gjøre. For noen er det styrke mens for andre går det i utholdenhetstrening. Det viktigste er at man finner noe man liker slik at man får til å være i regelmessig aktivitet.

Mange av de som blir glad i utholdenhetstrening glemmer ofte at det også kan være lurt å trene litt styrke. Noen av de gamle mytene er at det å trene styrke går utover utholdenheten, fordi man enten får for mye muskler av styrketreningen, eller at man får mindre tid til selve utholdenhetstreningen. Dette mener jeg ikke er riktig, da disse to treningsformene utfyller hverandre.

De største fordelene med å trene styrke, vil være at man vil tåle mer trening fordi man får bygget opp en bedre holdbarhet i muskel og skjelett systemet slik man har mindre sjanse for å bli skadet.  Og det andre er at ved å få økt styrke så vil det koste mindre muskulært å holde på i en viss intensitet. Man har mer kraft og det vil ta lengre tid for muskulaturen å bli sliten.

Så ikke være redd for å trene styrke selv om du foretrekker aktivitet som varer over lang tid. En fin måte å få det inn i treningen kan være å enten sette litt tid etter noen økter, eller noe mer styrke én gang i uken.

Er du usikker hvilke øvelser du skal velge, så kan du gå inn på hjemmesiden til Kropp og Helseklinikken. Her vil du finne mange innlegg om trening, samt én konkret artikkel om styrketrening for å øke utholdenheten. Her har vi tidligere også laget forslag til ukentlige treningsøkter som du kan følge i ditt eget tempo.

Lykke til!

Atle Ekenberg

Atle Ekenberg

Atle Ekenberg jobber hos Kropp og Helseklinikken AS som naprapat, og har sin utdannelse fra Naprapat Högskolan i Stockholm der han ble uteksaminert i 2004. Han har jobbet fast med syklister på det norske junior- og U-23 landslaget frem til 2008, og etterhvert med profflaget Team Hitec Products frem til 2012. Atle har også vært aktiv idrettsutøver innen langrenn og sykling i mange år. Nå liker han å løpe langt, og helst i fjellet. Dette har ført til et høyt forbruk av sko. Lurer du på noe angående sko, løping eller trening er Atle mannen å spørre.

Vil du dele artikkelen videre?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Relevante artikler