Ukens treningsøkt (23/2021)

Ukens treningsøkt - Tur-orientering - Kropp og Helseklinikken

De siste årene har Stolpejakten blitt en av de store hittene når gjelder hverdagsaktivitet for mange. Men lenge før det fantes stolpejakt, så var det tur-orientering – og det finnes fortatt. Dette er også en fin mulighet til å komme seg ut og bli kjent med nye områder. I motsetning til stolpejakt, så er postene i tur-orientering lagt litt mer inn i skogen og er ikke så lett tilgjengelig. Men de er ikke vanskelig å finne hvis man kan grunnleggende kart og kompass.

Hvis man tar seg en tur med tur-orientering så kan velge å gjøre det på mange måter. Det kan være en fin aktivitet å gjøre sammen med hele familien, og f.eks. bruke store deler av en dag for å finne postene. La gjerne barna holde kart og kompass og la de finne veien til neste post. Eller så kan man bruke det som en fin mulighet til å få seg en ordentlig hardøkt i kupert og varierende terreng. Lite annet er så slitsomt som å løpe så fort man kan gjennom skogen. Og siden det også er med orientering så må man tenke litt underveis. Og da glemmer man fort hvor sliten man blir.

Disse kartene får man ofte kjøpt på din lokale sportsbutikk og de blir arrangert av din lokale orienteringsklubb.

God tur!

Atle Ekenberg

Atle Ekenberg

Atle Ekenberg jobber hos Kropp og Helseklinikken AS som naprapat, og har sin utdannelse fra Naprapat Högskolan i Stockholm der han ble uteksaminert i 2004. Han har jobbet fast med syklister på det norske junior- og U-23 landslaget frem til 2008, og etterhvert med profflaget Team Hitec Products frem til 2012. Atle har også vært aktiv idrettsutøver innen langrenn og sykling i mange år. Nå liker han å løpe langt, og helst i fjellet. Dette har ført til et høyt forbruk av sko. Lurer du på noe angående sko, løping eller trening er Atle mannen å spørre.

Vil du dele artikkelen videre?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Relevante artikler